Csupán fél liter tej, 3 dl sűrített tej, 1 kg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor és 12,5 dkg margarin kell az omlós finomsághoz.
Az elkészítés kissé időigényes, de nagyon egyszerű. A margarin kivételével a hozzávalókat feltesszük főzni egy magasabb falú edényben, és kis lángon néha megkeverve körülbelül másfél órán át főzzük.
A margarint akkor adjuk hozzá, amikor a massza már felvette a karamell színét és állagát. Ezután még 5 percig főzzük.
Ha ez megvan, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd kihűlés után felszeleteljük.
Tovább bolondíthatjuk esetleg aszalt gyümölcsökkel, dióval, vagy egy kis csokoládéval.
Egy magasabb tálka fölé helyezünk egy műanyag szűrőt kibélelve két réteg gézzel. Ebbe öntjük a nagy doboz tejfölt, lefedjük egy kistányérral és hagyjuk hűvös helyen lecsurogni a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeggyúrjuk a tésztát. Két cipót kinyújtunk. Tölteléket sürüre főzzük. Langyosra hűtjük. A 3 tojásárgát, citromot, 5 deka vajat és végül a felvert tojáshabot hülés után adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverni a tojásokat, cukrot, margarint, citromot, vaníliás cukrot. Hozzákeverni a lisztet, sütőport, sót. A 4 tojás fehérjét habbá verni, hozzákeverni a cukrot, diót, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, fedő alatt megpároljuk, majd a cukorral és a fahéjjal beízesítjük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk és az egyik adagot a tepsink nagyságán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű