Családireceptkönyv.hu

Tejkaramella


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Csupán fél liter tej, 3 dl sűrített tej, 1 kg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor és 12,5 dkg margarin kell az omlós finomsághoz.

Elkészítés:


Az elkészítés kissé időigényes, de nagyon egyszerű. A margarin kivételével a hozzávalókat feltesszük főzni egy magasabb falú edényben, és kis lángon néha megkeverve körülbelül másfél órán át főzzük.

A margarint akkor adjuk hozzá, amikor a massza már felvette a karamell színét és állagát. Ezután még 5 percig főzzük.

Ha ez megvan, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd kihűlés után felszeleteljük.

Tovább bolondíthatjuk esetleg aszalt gyümölcsökkel, dióval, vagy egy kis csokoládéval.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémsajt (mascarpone helyett)
Krémsajt (mascarpone helyett)

Egy magasabb tálka fölé helyezünk egy műanyag szűrőt kibélelve két réteg gézzel. Ebbe öntjük a nagy doboz tejfölt, lefedjük egy kistányérral és hagyjuk hűvös helyen lecsurogni a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi mama
Mákos kocka
Mákos kocka

Meggyúrjuk a tésztát. Két cipót kinyújtunk. Tölteléket sürüre főzzük. Langyosra hűtjük. A 3 tojásárgát, citromot, 5 deka vajat és végül a felvert tojáshabot hülés után adjuk hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós süti (Dédi)
Diós süti (Dédi)

Habosra keverni a tojásokat, cukrot, margarint, citromot, vaníliás cukrot. Hozzákeverni a lisztet, sütőport, sót. A 4 tojás fehérjét habbá verni, hozzákeverni a cukrot, diót, c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mesealmás
Mesealmás

Az almát meghámozzuk, fedő alatt megpároljuk, majd a cukorral és a fahéjjal beízesítjük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk és az egyik adagot a tepsink nagyságán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk