Csupán fél liter tej, 3 dl sűrített tej, 1 kg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor és 12,5 dkg margarin kell az omlós finomsághoz.
Az elkészítés kissé időigényes, de nagyon egyszerű. A margarin kivételével a hozzávalókat feltesszük főzni egy magasabb falú edényben, és kis lángon néha megkeverve körülbelül másfél órán át főzzük.
A margarint akkor adjuk hozzá, amikor a massza már felvette a karamell színét és állagát. Ezután még 5 percig főzzük.
Ha ez megvan, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd kihűlés után felszeleteljük.
Tovább bolondíthatjuk esetleg aszalt gyümölcsökkel, dióval, vagy egy kis csokoládéval.
A lisztet, mákot, puha vajat, tojást és mézet kézzel tészta állagúra dolgozzuk. Egy órát hűtőszekrényben pihentetjük. Kinyújtjuk, kis adagokat szaggatunk ki, korongokat formázun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját majd a citrom héját és le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű