Csupán fél liter tej, 3 dl sűrített tej, 1 kg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor és 12,5 dkg margarin kell az omlós finomsághoz.
Az elkészítés kissé időigényes, de nagyon egyszerű. A margarin kivételével a hozzávalókat feltesszük főzni egy magasabb falú edényben, és kis lángon néha megkeverve körülbelül másfél órán át főzzük.
A margarint akkor adjuk hozzá, amikor a massza már felvette a karamell színét és állagát. Ezután még 5 percig főzzük.
Ha ez megvan, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd kihűlés után felszeleteljük.
Tovább bolondíthatjuk esetleg aszalt gyümölcsökkel, dióval, vagy egy kis csokoládéval.
Az alapanyagokat összegyúrjuk és ceruzavastagságúra sodorjuk. 24 rudat sütünk belőle, nápolyilap hosszúságút. Krém: a tejből, pudingból és a porcukorból krémet főzünk. A margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és egy órát hűtőben pihentetjük. Ezalatt összekeverjük a darált diót, a cukrot és a lekvárt. Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. 2. A tésztát kétfelé os...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoltam 180 fokra. A lisztet összekevertem a sütőporral. A tojásokat a cukrokkal nagyon habosra kevertem kézi robottal, majd szépen sorban ment hozzá az összes többi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű