60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojás
0,5 dkg sütőpor
vaniliáscukor
Előkészítés:
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.
Tészta begyúrása:
A linzer formázása:
Miután kellő vastagra nyújtottuk a tésztát, kiszúróval kiszúrjuk az isler aljakat és tetejeket is, majd sütőplére helyezzük és kisütjük. A linzer esetében a tetejeket tojással lekenjük és dúrvára végott dióba mártjuk majd ez után sütjük.
Az isler kimártása:
Miután megsült megkenjük lekvárral, és csokiba kimártjuk.
A linzer töltése:
Miután megsült, vékonyan megkenjük lekvárral, összeragasztjuk az aljakat és a tetejeket, majd porcukrozzuk. Végük a közepéde csurgatunk még lekvárt.Az almáspite tésztája is lehet ez a tészta. Először félig kisütjük az alsó lapot, ráhelyezzük a tölteléket, majd a tetejét kinyújtva ráhelyezzük, tojással lekenjük, villával húzott rácsokkal díszítjük.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 6 deka cukorral felverem A sárgáját a maradék cukorral vízzel olajjal és a kakaóporral habosra kikeverem. A csokis masszába a felvert feh...
Elkészítési idő:Az egészet egybe begyúrni, fél óráig keleszteni kb. 26db ra osztani, fél óra pihi, aztán formázzuk, egész tojással lekenjük, amig a sütő bemelegszik 200 fokra addig elég újra keles...
Elkészítési idő: fél óraA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,mindent bele rakunk sorba,és összegyúrjuk.2 részre osztjuk,lisztes deszkán kinyújtjuk,sütőpapíros tepsibe rakjuk,az első lapot grízzel megszór...
Elkészítési idő: 1 óra