60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojás
0,5 dkg sütőpor
vaniliáscukor
Előkészítés:
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.
Tészta begyúrása:
A linzer formázása:
Miután kellő vastagra nyújtottuk a tésztát, kiszúróval kiszúrjuk az isler aljakat és tetejeket is, majd sütőplére helyezzük és kisütjük. A linzer esetében a tetejeket tojással lekenjük és dúrvára végott dióba mártjuk majd ez után sütjük.
Az isler kimártása:
Miután megsült megkenjük lekvárral, és csokiba kimártjuk.
A linzer töltése:
Miután megsült, vékonyan megkenjük lekvárral, összeragasztjuk az aljakat és a tetejeket, majd porcukrozzuk. Végük a közepéde csurgatunk még lekvárt.Az almáspite tésztája is lehet ez a tészta. Először félig kisütjük az alsó lapot, ráhelyezzük a tölteléket, majd a tetejét kinyújtva ráhelyezzük, tojással lekenjük, villával húzott rácsokkal díszítjük.
A gyümölcsöket a rumba beáztatom kicsit korábban, ahogy a tésztát kikeverném, mikor már megpuhultak, leszűröm, és kevés rétesliszttel megszórom és összekeverem. A tojásokat a cuk...
Elkészítési idő:Egy edénybe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a lekvárt és a mazsolát. Főzzük rövid ideig, hogy a cukor elolvadjon, és a mazsola kissé megduzzadjon, majd vegyük le a tűzrő...
Elkészítési idő: 30 percA tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük és óvatosan összekever...
Elkészítési idő: 1 óraTészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (persze a vaj szobahőmérsékletű), ezután kb 20 percre hűtőbe tesszük. Kisodorjuk kb. 2 mm vastagra, és kiszúrjuk őket kb. 2 cm-es szaggat...
Elkészítési idő: