60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojás
0,5 dkg sütőpor
vaniliáscukor
Előkészítés:
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.
Tészta begyúrása:
A linzer formázása:
Miután kellő vastagra nyújtottuk a tésztát, kiszúróval kiszúrjuk az isler aljakat és tetejeket is, majd sütőplére helyezzük és kisütjük. A linzer esetében a tetejeket tojással lekenjük és dúrvára végott dióba mártjuk majd ez után sütjük.
Az isler kimártása:
Miután megsült megkenjük lekvárral, és csokiba kimártjuk.
A linzer töltése:
Miután megsült, vékonyan megkenjük lekvárral, összeragasztjuk az aljakat és a tetejeket, majd porcukrozzuk. Végük a közepéde csurgatunk még lekvárt.Az almáspite tésztája is lehet ez a tészta. Először félig kisütjük az alsó lapot, ráhelyezzük a tölteléket, majd a tetejét kinyújtva ráhelyezzük, tojással lekenjük, villával húzott rácsokkal díszítjük.
Szükség lesz még egy nagyobb habzsákra is, amellyel a profiterolgolyókat formázzuk és töltjük. Bármelyik nagyobb boltban, bevásárlóközpontban kapható. (Megj.: direkt kipróbáltam, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a tésztához való alapanyagokat, majd gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki a tésztát, majd hintsük meg cukorral, apróra vágott dióval, és fahéjjal. Tekerjük fel! H...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához: A tésztához a diót elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel. A tojást és a tojássárgáját elkavarjuk, majd a cukros-diós keverékhez adjuk. A kézi mixerrel eldolgozzuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a masca...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű