6 db tojás
18 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál zsemlemorzsa
30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)
füge darabolva
vékonyra vágott diógerezdek
cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50 percet, 1 órát sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.
A sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverd össze a külső réteg hozzávalóit, majd – hasonlóan a keksz kinyújtásához – tedd a masszát két sütőpapír közé, és nyújtófával vagy egy ahhoz hasonló tárggyal nyújtsd 1 centimé...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 23x23 centis tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A nádcukrot és a vajat tegyük egy mélyebb serpenyőbe, majd alacsony lángon melegítsük őket ö...
Elkészítési idő: 15+30 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze egy habverővel a tojást és a tejet. Szórjuk bele a lisztet a sütőporral és a cukorral. Egy habverővel addig keverjük míg egységes nem lesz. Melegítsünk elő egy serpe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű