: 2 csomag négyzet alakú háztartási keksz,
4 csomag vaníliás pudingpor,
1 kg alma,
11 dl víz,
40 dkg cukor,
10 dkg tortabevonó csoki,
3 evőkanál olaj.
Egyik csomag kekszet szorosan tepsibe rakjuk. Az almát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, cukorral, 7 dl vízben megfőzzük. /Ha nem fő szét az alma, turmixolni szoktam./ A pudingport 4 dl vízben simára keverjük, és az almába főzzük. Jó sűrű legyen. Forrón a kekszre kanalazzuk, vagy lassan öntjük, hogy a keksz ne csússzon szét. Másik csomag keksszel befedjük, tetejére a csokit felolvasztjuk az olajjal, és rásimítjuk. Jól lehűtjük, és szeleteljük, ahogy a keksz kockák vannak.
A tésztához valókat gondosan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tepsi. Az 1. tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz hozzávalókat összeszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a rumot. Szükség szerinti tejföl mennyiséggel, közepesen lágy tésztává összed...
Elkészítési idő: 30 perc+ 1ó pih Nehézség: KönnyűA tejet, pudingport, édesítőt, kakaóport, 2 csepp narancsolajat, sót egy edényben, kézi habverővel elkeverjük, alacsony hőfokon összefőzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a csokit és o...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz