menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó/gondaanyutól


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


:50 dkg liszt
25 dkg vaj
6 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
3 kanál tejföl
2 tojás sárgája
csipet só

Töltelék: 25 dkg darált dió ( én 40 dkg szoktam, akkor jó diós )
15-20 dkg cukor
baracklekvár

Csokimáz: 2 dkg kakaó
14 dkg cukor
5 dkg vaj
fél dl víz

Elkészítés:


A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojás sárgáját és a tejföllel összekevert élesztőt.
Összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük.
Négy cipót formálunk a tésztából és késfok vastagságúra nyújtjuk, 24 x 32 cm körüli tepsibe .
Ki lehet kenni a tepsit vajjal.
Bele fektetjük az első lapot, megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dió harmadával. Következő lap, töltelék, harmadik lap, töltelék, és végül a negyedik lappal befedjük.

180 fokos sütőben megsütjük, barnásra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Amikor kihűlt elkészítjük a csokimázat.
A cukrot és a kakaót egy kis vízzel kikeverjük, majd kis lángon állandóan keverve sűrűre főzzük. Amikor forr és habosan forr, akkor hagytam abba. A vajjal fényesre keverjük és a süteményre öntjük.
2-3 napig szép fényes maradt, utána matt lett, de akkor már csak pár szeletke volt belőle.

Hosszúkás szeletre vágjuk.

Zserbó/gondaanyutól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar PROFITEROL, A KRÉMES KEDVENC
PROFITEROL, A KRÉMES KEDVENC

A lisztet alaposan átszitáljuk, akár kétszer is, hogy némi levegőt vigyünk bele. A tojásokat kissé felverjük – nem kell túlságosan. A tejet és vizet lehetőség szerint tapadásment...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kevert almafánk recept
Kevert almafánk recept

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskótatekercs, az örök klasszikus
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Piskótatekercs, az örök klasszikus

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat. A sárgájás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarte Taten - Fordított barackos süti
Tarte Taten - Fordított barackos süti

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót. Morzsold hozzá a vajat. Ha jó morzsalékos, öntsd hozzá a hideg vizet, és dolgozd össze gyors mozdulatokkal. Ha a tészta t...

Elkészítési idő: 105 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk