:50 dkg liszt
25 dkg vaj
6 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
3 kanál tejföl
2 tojás sárgája
csipet só
Töltelék: 25 dkg darált dió ( én 40 dkg szoktam, akkor jó diós )
15-20 dkg cukor
baracklekvár
Csokimáz: 2 dkg kakaó
14 dkg cukor
5 dkg vaj
fél dl víz
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojás sárgáját és a tejföllel összekevert élesztőt.
Összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük.
Négy cipót formálunk a tésztából és késfok vastagságúra nyújtjuk, 24 x 32 cm körüli tepsibe .
Ki lehet kenni a tepsit vajjal.
Bele fektetjük az első lapot, megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dió harmadával. Következő lap, töltelék, harmadik lap, töltelék, és végül a negyedik lappal befedjük.
180 fokos sütőben megsütjük, barnásra.
Amikor kihűlt elkészítjük a csokimázat.
A cukrot és a kakaót egy kis vízzel kikeverjük, majd kis lángon állandóan keverve sűrűre főzzük. Amikor forr és habosan forr, akkor hagytam abba. A vajjal fényesre keverjük és a süteményre öntjük.
2-3 napig szép fényes maradt, utána matt lett, de akkor már csak pár szeletke volt belőle.
Hosszúkás szeletre vágjuk.
isztet a porcukorral, a kakaóval, a sütőporral, a tojással, a margarinnal és a kevés tejföllel összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Az egyiket a tepsi aljára tesszük,...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfe...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük, ha van rá idő, pihentetjük legfeljebb egy órát. Közepesen forró olajban sütjük. Kanállal adagoljuk . Ízesített porcukorba forgatjuk. Kb. két ujjnyi o...
Elkészítési idő: