Családireceptkönyv.hu

Macaron ( S.K)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (36 darabhoz)
♥ MACARON
15 dkg mandulaliszt
15 dkg porcukor
5,5 + 5,5 dkg (pihentetett) tojásfehérje
néhány csepp ételfesték
15 dkg cukor
3,8 dkg víz
♥ TÖLTELÉK:
1,9 dl tejszín
20 dkg magas (70%) kakaótartalmú, minőségi csokoládé

Elkészítés:


♥ Először a tölteléket készítsétek el:
A töltelékhez a tejszínt felforraljuk. A csokit kis darabokra törjük és keverőtálba tesszük. Ráöntjük a forró tejszínt és fényesre keverjük. Lehűtjük.

♥ A macaronok elkészítéséhez a kétszer 5,5 dkg tojásfehérjét külön tálkákba tesszük és 6 másodpercig magas fokozaton mikrózzuk.
A mandulalisztet egy keverőtálba szitáljuk és rászitáljuk a porcukrot is. Hozzákeverjük az egyik adag pihentetett tojásfehérjét és összedolgozzuk.
A kristálycukrot és a vizet kis lábosba tesszük és közepes lángon szörp sűrűségű szirupot főzünk (ha van cukorhőmérőtök akkor 118 fokig hevítsétek), vigyázva, hogy a cukor ne barnuljon meg.
Közben robotgéppel felverjük a másik adag fehérjét és lassan csorgatva beledolgozzuk a kész szirupot. Addig keverjük, amíg közepesen kemény habot kapunk és a massza a keveréstől lehűl. Ha használtok ételfestéket, most keverjétek bele.
A felvert fehérjét a mandulás keverékhez adjuk és összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk a masszából. Addig hagyjuk száradni,
amíg tapintásra nem ragad a tészta az ujjunkhoz (kb. 30 perc).

180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 12-15 percig sütjük, közben kétszer kinyitjuk a sütő ajtaját.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesn kihűlni. Ezután megtöltjük és összeragasztjuk a macaronokat: a csokikrémet nyomózsákba tesszük, az egyik macaronra nyomunk belőle egy szőlőszemnyi adagot, ráragasztunk egy másik macaront és óvatosan összenyomjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Ha igazán jót akartok, tegyétek 24 órára hűtőszekrénybe, és 2 órával fogyasztás előtt vegyétek csak ki

Macaron ( S.K)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos,vailiás krémes
Kókuszos,vailiás krémes

Elkészítjük a tésztalapot: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a kókuszreszeléket. 24×39-cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük,a tésztát...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Tepsis túrós kifli,kalács vagy kenyér
Tepsis túrós kifli,kalács vagy kenyér

A kiflit elő kell készíteni mintha mákos gubát csinálnál(forró vaníliás tejjel leöntöd).A felét beleteszed egy kivajazott tepsibe.Kikeversz 1/4 kg (10-12 kiflihez) túrót,cukrot,maz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta teljes kiőrlésű rozs
Palacsinta teljes kiőrlésű rozs

Az összes hozzávalót összekeverjük, hogy szép egyenletes masszát kapjunk. Forró serpenyőbe kevés kókuszolajat teszünk, és megsütjük a palacsinta mindkét oldalát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Karamellás sütemény
Karamellás sütemény

Hideg tejben feloldjuk a pudingot, cukorral megfőzzük. Meleg pudingba belekeverjük a nutellát, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt pudinghoz 16 dkg vajat keverjük a kakaós piskóta. A me...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk