Tésztához:
60 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 pohár tejföl,
1 tojás,
1 csomag vanillincukor,
1 csomag sütőpor,
4-5 evőkanál cukor
A töltelékhez:
1,5 kg alma, cukor,
fahéj
A tészta kenéséhez 1 tojás
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, alaposan átgyúrjuk. (A margarin lágy legyen, könnyebb összedolgozni.) Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük,ízlés szerint adunk hozzá cukrot, és fahéjat. Hagyjuk levet ereszteni, addig kinyújtjuk a tésztát.
Kettévesszük a tésztát, majd kizsírozott, lisztezett tepsi aljára terítjük az egyik kinyújtott tésztalapunkat. Erre hintjük rá a kinyomkodott reszelt-almát, majd ráterítjük a másik kinyújtott tésztalapunkat. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd felvert tojással megkenjük, és aranybarnára sütjük.
Melegen is jól szelhető, kiadós sütemény. Porcukorral tálaljuk.
Ez egy nagy tepsibe szóló recept, kicsibe vastag lenne a tészta, nem sülne át!
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, a tejet és velük is eldolgozzuk. Belerakjuk a szárazanyagokat és egyneművé keverjük a tésztát. Vajjal kiken...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a porcukorral, a szódabikarbónával, a mézzel és a tejjel gőz fölött, kevergetve, habzásig melegítjük, majd hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, és tésztává gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal, a tojásokkal meg a szódabikarbónával jó habosra keverjük, majd felváltva öntjük bele a tejeskávét és a lisztet. Közepes nagyságú, kizsírozott, kilisztezett tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiöntött fondant elkészítéséhez olvasszuk fel a zsiradékot a mikrohullámú sütőben. 10. Adjunk hozzá körülbelül 5 csésze porcukrot, és keverjük össze, hogy paszta legyen. 11...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű