Családireceptkönyv.hu

Almás lepény


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

60 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 pohár tejföl,
1 tojás,
1 csomag vanillincukor,
1 csomag sütőpor,
4-5 evőkanál cukor
A töltelékhez:

1,5 kg alma, cukor,
fahéj
A tészta kenéséhez 1 tojás

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, alaposan átgyúrjuk. (A margarin lágy legyen, könnyebb összedolgozni.) Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük,ízlés szerint adunk hozzá cukrot, és fahéjat. Hagyjuk levet ereszteni, addig kinyújtjuk a tésztát.

Kettévesszük a tésztát, majd kizsírozott, lisztezett tepsi aljára terítjük az egyik kinyújtott tésztalapunkat. Erre hintjük rá a kinyomkodott reszelt-almát, majd ráterítjük a másik kinyújtott tésztalapunkat. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd felvert tojással megkenjük, és aranybarnára sütjük.

Melegen is jól szelhető, kiadós sütemény. Porcukorral tálaljuk.

Ez egy nagy tepsibe szóló recept, kicsibe vastag lenne a tészta, nem sülne át!

Almás lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Keksz-szalámi
Keksz-szalámi

25 dkg keksz, 10 dkg őrölt dió, 1 evőkanál liszt, fél dl tej, 2,5 dkg kakaó, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almatorta 2.
Almatorta 2.

A lisztből, margarinból csipet sóval cukorral vízzel jó kemény tésztát gyúrunk .Egy fél óráig pihentetjük. Kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek tortaformát,úgy, hogy oldala is l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Brownie
Brownie

A vizet, a margarint, a kakaot kevergetve felforraljuk, levesszuk a tuzrol. A lisztet a cukorral es a szodabikarbonaval osszeforgatjuk, az elozoekhez keverjuk. Ezutan bele a joghur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...

Elkészítési idő: 2,5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk