Családireceptkönyv.hu

Pilóta keksz (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a világos kekszhez:
1 csomag Magiszt-mentes nyújtható tészta alapliszt
5 dkg földimandula liszt
4 L-es tojás
fél dl víz
20 ml citromlé
7,5 dkg folyékony kókuszolaj

a kakaós kekszhez:
a világos keksz tésztájának fele
2 dkg kakaó

a krémhez:
2 dl kókuszkrém
20 dkg ToTu krém
10 dkg folyékony kókuszolaj
3 dkg holland kakaó
5 dkg por eritritol
1 teáskanál útifű maghéj

Elkészítés:


Elkészítjük a tésztákat, amihez először habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az egymással elkevert szárazanyagokat. Egynemű tésztává dolgozzuk. Ketté vesszük. Az egyik részhez hozzágyúrjuk a kakaót. Amíg a konyhában 24 fok alatti hőmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idő hűtőszekrénybe kell majd tenni. Átgyúrjuk. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk,majd 5 centis korongokat szaggatunk belőle. (Nekem 30-30 darab lett.) Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Sütipecséttel díszítjük a tetejét. Végül 150 fokos sütőben 12-15 percig sütjük, attól függően, hogy puhább, vagy szárazabb kekszeket szeretnénk. Kihűtjük. A krémhez a kókuszkrémet elkeverjük az útifű maghéjjal. 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a ToTu krémet, a kakaót és az eritritolt. Elkeverjük, majd elkezdjük habbá verni. A verés közben vékony sugárban hozzácsorgatjuk a folyékony, de nem meleg kókuszolajat. 10 percre hűtőszekrénybe tesszük, majd 6-os sima csőrös habzsákkal betöltjükvele a kekszeket úgy hogy a világosra kívülről befele haladva csiga vonalban rányomjuk a krémet. Rátesszük a kakaós kekszet, picit összenyomjuk. Fóliával letakarva, fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém meg tudjon dermedni.

Pilóta keksz (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Pozsonyi kifli
Pozsonyi kifli

Először a hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A diót a cukrokkal a tejben felfőzzük. Fontos, hogy jól főzzük át, mert akkor l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
504. Gyümölcsös parfé
504. Gyümölcsös parfé

Tejföl cukor össze,bele gyümölcs.Tejszínt felverni.A két masszát összekeverni Tál:piskóta,krém,piskóta,krém. Dísz: gyümölcs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Golyó - Raffaello
Golyó - Raffaello

1. A hozzávalókat egymáshoz öntjük, majd jól összegyúrjuk. 2. Kis golyókat formálunk belőle. 3. Meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk