A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg margarin
1-2 ek tejföl, szükség szerint
1 tojás
fél cs sütőpor
1 csomag vanillincukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, két felé vesszük és fél órára a hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta a hűtőben, addig elkészítjük a krémet. Ehhez a fél liter tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport, sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. Ha lefedjük, nem bőrösödik meg a teteje. Amikor kihűlt , belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és héját.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta mindkét feléből lisztezett deszkán tepsi méretű lapot nyújtunk. A nyújtófára feltekerjük és az egyiket a vajjal kikent, liszttel meghintett tepsi aljába tesszük.
A tészta tetején egyenletesen elosztjuk a tejfölös krémet, majd a másik tésztalappal beborítjuk.A tészta tetejét megszurkáljuk villával.
A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük (a teteje éppen hogy színt kap).
A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd hűtőbe tesszük mielőtt felszeleteljük. A legfinomabb, ha másnap szeleteljük.De néhány órás hűtés után ha megszilárdult a krém, már szeletelhető
A töltelékhez a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. A tészta hozzávalóit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzágyúrjuk még a tojássárgákat, a tojást a vaníliás cukrot és a porcukrot. Fél cm vastagra nyújtjuk és pogácsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverőtálba szitáljuk, majd a szitában visszamaradt korpát is beleborítjuk. Ujjainkkal elmorzsoljuk a vajdarabkákat a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a to...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű