Tészta
30 dkg liszt
15 dkg rama margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 dl tejföl
Töltelék
50 dkg túró
10 dkg cukor
3 evőkanál búzadara
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
Tetejére
4 tojásfehérje
15dkg porcukor
A töltelék alá
baracklekvár
30 dkg lisztből 15 dkg Ramával, 10 dkg porcukorral, 2 tojás sárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, félig megsütjük, vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket. Töltelék: 50 dkg túrót összekeverünk 10 dkg kristálycukorral, 3 evőkanál búzadarával, 2 tojás sárgával és 1 dl tejföllel. 4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral (ki milyen édesen szereti), gőz fölött kemény habbá verünk, a túróra simítjuk, majd lassú tűzön tovább sütjük a tésztára kenve.
A tésztából szokásos módon piskótát keverünk. Papírral kibélelünk két gáztepsit és vékony lapokat sütünk. Ha kihűlt 5 db 30X10 cm, 1 db 30X 13-s téglala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban simára keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, majd a sütőporos lisztet. Lisztezett kézzel jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót beleöntöm egy tálba, majd jól összekeverem. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm, majd előmelegített sütőben, aranybarnára sütöm. Egy kis dióval, vagy csokid...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyűkrém: A sűrített tejet egy dobozba, vagy üvegbe öntjük, amit le tudunk fedni. Nagyobb edénybe vizet teszünk, beleállítjuk a sűrített tejes dobozt és 3 órán át lassú tűzön főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű