25 dkg Rama margarin
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kis tejföl
1 tojás
15-20 dkg reszelt sajt
só
őrölt kömény
A Rama margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajtot is. Az eredeti recept 15 dkg sajtot említett, nekem 23 dkg volt itthon, nem lett rosszabb tőle.
Az egész keveréket elkeverem, s addig gyúrom, míg összefüggő szép tésztát nem kapok. Ha még túl száraz lenne, akkor kis tejföl adható még hozzá, de általában kell egy kis idő, míg a kezünk melegétől a margarin megpuhul és a tészta jó lesz.
Előveszem a tallérsütőt, vagy az én esetemben a gofrisütőt és előmelegítem.
Végül kb. dió nagyságú tésztadarabokat teszek a sütőbe, ennyi kell egy tallérhoz, én most kicsit nagyobb darabokat használtam, így a sütő szép virágokat sütött, melyekből le tudtam törni a hajtás mentén egy-egy darabot. Pár perc után a tallér még jobban kihűl és még inkább érezhetővé válik a sajt íze. Megfelelően tárolva a sajtos napokig eláll.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, és az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap anyagokat összekeverjük, 1/4 órát pihentetjük , sütőpapírral bélelt tepsire kanállal halmokat teszünk ( kb.16 db) majd mindegyik közepére jó sok cukormentes szilvalekvárt...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA mákos tésztához a 2 egész tojást a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. Utána hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tejfölt, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa kihűlt a kettőt összekeverjük, és a lapokat megtöltjük. Közepére lekvár lap – krém – lap – lekvár – lap – krém – lap. Tetejére porcukor.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes