25 dkg Rama margarin
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kis tejföl
1 tojás
15-20 dkg reszelt sajt
só
őrölt kömény
A Rama margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajtot is. Az eredeti recept 15 dkg sajtot említett, nekem 23 dkg volt itthon, nem lett rosszabb tőle.
Az egész keveréket elkeverem, s addig gyúrom, míg összefüggő szép tésztát nem kapok. Ha még túl száraz lenne, akkor kis tejföl adható még hozzá, de általában kell egy kis idő, míg a kezünk melegétől a margarin megpuhul és a tészta jó lesz.
Előveszem a tallérsütőt, vagy az én esetemben a gofrisütőt és előmelegítem.
Végül kb. dió nagyságú tésztadarabokat teszek a sütőbe, ennyi kell egy tallérhoz, én most kicsit nagyobb darabokat használtam, így a sütő szép virágokat sütött, melyekből le tudtam törni a hajtás mentén egy-egy darabot. Pár perc után a tallér még jobban kihűl és még inkább érezhetővé válik a sajt íze. Megfelelően tárolva a sajtos napokig eláll.
Egy 39 x 26 cm-es nagy tepsit előkészítünk és a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. Jöhet hozzá a porcukor, a sütőpor és a só is. Keverjük alapos...
Elkészítési idő: 1 ÓRA 10 PERC Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, és kinyújtjuk. A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral, és megkenjük. Ezután felsodorjuk, és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. 2 órára hűtőbe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat a vaj és a cukor kivételével összegyúrjuk, majd minimum fél órát pihentetjük. 2. Ha megkelt, hozzáadjuk az olvasztott vajat és ezt is belegyúrjuk a tésztába...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz