- 4 db tojás
- 4 ek. kristálycukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 50 g darált dió
- 200 g tejföl
- ízlés szerint porcukor
- kevés vaj a sütőpapír bekenéséhez
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan belekeverjük a kristálycukrot és vaníliacukrot. Ha már a hab kemény és fényes, hozzáadjuk a felvert tojássárgát, végül óvatosan belekeverjük a darált diót.
Egy tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőpapírt egy kevés vajjal megkenjük, így a sütés után a tészta könnyebben elválik majd a sütőpapírtól. A tésztát ráöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokon 12-15 percig sütjük.
Miután megsült, a sütit kifordítjuk és rögtön levesszük róla a sütőpapírt. Ha nem jön le, akkor pár pillanatra nedves kendővel lefedjük és ismét megpróbáljuk.
A tejfölt a porcukorral elkeverjük és megkenjük vele a tésztát. Felcsavarjuk és legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
* Én gázsütőben készítettem el, így kicsit tovább kellett sütnöm, és a vége fele pedig felvettem 200 fokra a sütőt.
* A tetejét porcukorral, csokidíszekkel vagy dióval is megszórhatjuk, ízlés szerint.
* Forrás: https://www.topreceptek.hu/recept/tejfolos-dios-tekercs-liszt-nelkul-r509
Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű4 tojásfehérjét krémes habbá verünk egy csipet sóval és 1 evőkanál cukorral. A 4 tojássárgáját kikeverjük 2 dkg marcipánnal és 1 evőkanál cukorral. 5 dkg lisztet elkeverünk 3 dkg é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA sütőt 150 fokra előmelegítjük. A fehérjéket elektromos habverővel verjük, amikor szép habos, de még nem nagyon kemény, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Minden kanál között...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összekeverem a rámát, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját. 2. hozzákeverem a tejet, lisztet, rumot, sütőport. 3. Fellazítom a tojásfehérje habbal. 4. Két részre osztom,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes