• 1 csomag babapiskóta (kb. 20 dkg),
• 4 dl tejföl,
• 4 dl tejszín,
• 2 citrom lereszelt héja,
• 1 citrom leve,
• 9 evőkanál porcukor,
• tetszés szerint gyümölcs a tálaláshoz
A babapiskótát kb. 1 cm-es darabokra aprítjuk, majd elkészítjük a mártást: jól összekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromhéjat, a citrom levét és végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
Egy mély tálba (2-3 literes) rétegezzük a babapiskótát a citrommártással - legalulra és a tetejére mártás kerüljön! Lefedve 2-3 órára a hűtőbe rakjuk.
Desszertes poharakba vagy tálkákba tálaljuk, tetejét (nyers) gyümölcsdarabokkal - kivi, narancs, mandarin - díszítjük. Isteni finom!
KARAMELL: Először a karamell-t készítjük el. Abban az edényben praktikus, amiben sütni fogjuk a süteményt. 5-10 dkg cukrot 3 evőkanál vízzel elkezdjük főzni, mikor világosbarna l...
Elkészítési idő: 35 perctejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, vaníliá...
Elkészítési idő:A lisztet a margarinnal összemorzsolom. Fél dl tejet egy evőkanál tejföllel összekeverek, meglangyosítom, és az élesztőt felfuttatom benne. A liszthez adom a szoba hőmérsékletű tej...
Elkészítési idő: 2 óra