• 1 csomag babapiskóta (kb. 20 dkg),
• 4 dl tejföl,
• 4 dl tejszín,
• 2 citrom lereszelt héja,
• 1 citrom leve,
• 9 evőkanál porcukor,
• tetszés szerint gyümölcs a tálaláshoz
A babapiskótát kb. 1 cm-es darabokra aprítjuk, majd elkészítjük a mártást: jól összekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromhéjat, a citrom levét és végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
Egy mély tálba (2-3 literes) rétegezzük a babapiskótát a citrommártással - legalulra és a tetejére mártás kerüljön! Lefedve 2-3 órára a hűtőbe rakjuk.
Desszertes poharakba vagy tálkákba tálaljuk, tetejét (nyers) gyümölcsdarabokkal - kivi, narancs, mandarin - díszítjük. Isteni finom!
A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával. kb. 10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 tojás fehérjét kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent bele a robotgépbe. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is. A sütőt 170°-ra előmelegítjük. 10 percet sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a sütőport és a darált diót. Végül gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a puha margarinnal. Folpackba csomagolva leg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű