6 tojásfehérje
27 dkg cukor
fél tasak sütőpor
27 dkg darált dió
2 evőkanál liszt
A krémhez:
6 tojássárgája
27 dkg cukor
17 dkg margarin
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
darált dió a tetejére (tetszés szerinti mennyiség)
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk. A diót is belekeverjük. Egy 25×37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a tésztát. Közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. A tészta keményebb lesz, mint a piskóta, ettől ne rémüljünk meg, ilyennek kell lennie. A krémet is elkészítjük. Az alapanyagokat egy edénybe tesszük, jól összekeverjük és lassú tűzön, főzzük. Habverővel folyamatosan kavargatjuk, mikor elkezd sűrűsödni, le is vehetjük a tűzről. A kihűtött tésztára kenjük a krémet, jól megszórjuk dióval és szeletelhetjük is.
Leszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor már elég krémes állagú, kivajazott sütőformába tesszük és 20 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű