300 gr összetördelt plazma keksz
100 gr fehér csokoládé
30 gr cappuccinó por
3 tojás
150 gr cukor
125 gr margarin
4 deci édes tejszín
40 gr tejszínhab por (1 tasak slag)
Öntet:
100 gr főző csoki
3 ek olaj (50 gr margarin)
Elkészítése:
A tojást és a cukrot habosra keverni, hozzá adni a cappuccinó port és gőz felett 10 percig főzni, - amíg elkezd sűrűsödni, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint kihabosítjuk és hozzá adjuk a tojásos-cappuccinós masszához.
A tejszinhabport ( slagot) bele keverjük az édes tejszínbe és felverjük, utána lassan bele keverjük az előző masszába, hozzá adjuk az össze tördelt plazma kekszet és az apró kockákra vágott fehér csokoládét. Mindet összekeverjük.
Egy hosszúkás formát ( püspök kenyér sütőt) 1,5 literest kibélelünk folpackal és bele öntjük a masszát, elsímjtjuk és a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon és az ízek össze érjenek.
Egy tálcára borítjuk, lehúzzuk a folpackot és csokimázzal bevonjuk, díszíthetjük kávé szemekkel majd szeleteljük.
Keverjük össze az élesztőt és a cukrot a langyos tejjel és hagyjuk, hogy üljön egy pár percig, míg az élesztő buborékok, és habok fel. Adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két lapot nyújtunk, egyik lapot tepsibe tesszük. 2. A 6 tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a porcukrot majd a kókuszt, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze a sütőporral, majd morzsold össze a margarinnal. Ezután keverd hozzá a porcukrot, a kakaót, majd add hozzá a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrd ö...
Elkészítési idő: 60 perc. Nehézség: KözepesElkészítés: A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű