1. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat.
2. Egyenként megkenjük az ostyalapokat a csokimázzal, és még mielőtt megkötne a máz, megszórjuk a pörkölt mogyoróval. Ha a két ostyalap megkenése közben kötni kezdene a máz, nyugodtan melegítsünk rajta. Ha megkentünk minden ostyalapot, tegyük őket hűvös helyre, hogy a máz megkössön.
3. Elkészítjük a karamellszószt. Kis fazékba kimérjük a cukrot és hozzáadjuk a vizet. Melegítsük közepes hőfokon, amíg a cukor felolvad, majd kicsit nagyobb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk óvatosan a tejszínt, a vajat, a sót és a csomagolás alapján előkészített zselatinport. Visszatesszük a tűzhelyre és folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük. Félretesszük, de nem hűtjük, nehogy a zselatin miatt idő előtt megkössön. Ha mégis elkezdene kötni, kicsit melegítsünk rajta.
4. Elkészítjük a krémet. A kétféle cukrot a tejhez adjuk. Utána előkészítjük a zseletinport a csomagolás alapján, majd ezt is hozzákeverjük a tejhez. A zselatin olvadásáig, folyamatos kevergetés mellett melegítjük a tejet. Langyosra hűtjük, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük. A langyos tejbe apránként belekeverjük a tejszínhabot, ügyelve arra, hogy jól összekeverjük. Kicsit állni hagyjuk.
5. Addig befejezzük az ostyalapokat. A langyos tejbe elkeverjük a mézet. Megforgatjuk az ostyalapokat a csokis oldalukkal lefelé, és jó alaposan meglocsoljuk a mézes tejjel (azért ne áztassuk teljesen el).
6. Majd három lapra teszünk a tejkrémből (persze nem a csokis oldalukra), kb a krém 1/6-od részét. Elegyengetjük, ezután ízlés szerint (1 csíkba, 2 csíkba, össze-vissza), mind a három lapra öntünk a karamellszószból. Ezután a megmaradt tejkrémet rátesszük a lapokra, szintén elegyengetjük. Végezetül a megmaradt ostyalapokat a csokis oldalukkal felfelé rátesszük, kicsit megnyomjuk. Majd irány a hűtő.
7. Pár óra (kb 2 óra) múlva már fogyasztható is.
- Az élesztőből egy kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítek. A lisztet mélyebb tálba teszem, és a megkelt kovászt beleöntöm. - Összekeverem a tojások sárgáját a vajjal, a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magozott cseresznyét 2 deka cukorral megszórjuk. A lisztet, sütőport, többi cukrot, citromhéjat, sót, fahéjat összekeverjük. A vajat és tojást hozzáöntve, robotgéppel morzsásra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba törjük át a túrót. Ezután reszeljük bele a megmosott citrom héját, a porcukrot, és a vanília esszenciát. Ha ezzel megvagyunk, akkor áztassuk be a zselatint (körülbelül 40...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, összegyúrjuk. Fél centi vastagra kinyújtjuk az így kapott tésztát, rombusz alako...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű