Családireceptkönyv.hu

KINDER MAXI KING


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat.
2. Egyenként megkenjük az ostyalapokat a csokimázzal, és még mielőtt megkötne a máz, megszórjuk a pörkölt mogyoróval. Ha a két ostyalap megkenése közben kötni kezdene a máz, nyugodtan melegítsünk rajta. Ha megkentünk minden ostyalapot, tegyük őket hűvös helyre, hogy a máz megkössön.
3. Elkészítjük a karamellszószt. Kis fazékba kimérjük a cukrot és hozzáadjuk a vizet. Melegítsük közepes hőfokon, amíg a cukor felolvad, majd kicsit nagyobb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk óvatosan a tejszínt, a vajat, a sót és a csomagolás alapján előkészített zselatinport. Visszatesszük a tűzhelyre és folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük. Félretesszük, de nem hűtjük, nehogy a zselatin miatt idő előtt megkössön. Ha mégis elkezdene kötni, kicsit melegítsünk rajta.
4. Elkészítjük a krémet. A kétféle cukrot a tejhez adjuk. Utána előkészítjük a zseletinport a csomagolás alapján, majd ezt is hozzákeverjük a tejhez. A zselatin olvadásáig, folyamatos kevergetés mellett melegítjük a tejet. Langyosra hűtjük, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük. A langyos tejbe apránként belekeverjük a tejszínhabot, ügyelve arra, hogy jól összekeverjük. Kicsit állni hagyjuk.
5. Addig befejezzük az ostyalapokat. A langyos tejbe elkeverjük a mézet. Megforgatjuk az ostyalapokat a csokis oldalukkal lefelé, és jó alaposan meglocsoljuk a mézes tejjel (azért ne áztassuk teljesen el).
6. Majd három lapra teszünk a tejkrémből (persze nem a csokis oldalukra), kb a krém 1/6-od részét. Elegyengetjük, ezután ízlés szerint (1 csíkba, 2 csíkba, össze-vissza), mind a három lapra öntünk a karamellszószból. Ezután a megmaradt tejkrémet rátesszük a lapokra, szintén elegyengetjük. Végezetül a megmaradt ostyalapokat a csokis oldalukkal felfelé rátesszük, kicsit megnyomjuk. Majd irány a hűtő.
7. Pár óra (kb 2 óra) múlva már fogyasztható is.

KINDER MAXI KING

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Evelin
Epres bundáskenyér
Epres bundáskenyér

Az epreket, vagy a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, vágjuk kis szeletekre, rakjuk egy kisebb edénybe, szórjunk rá egy kanál cukrot, majd keverjük össze. Egy másik tálba a tehéntúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsintatorta jénaiban hűtve
Palacsintatorta jénaiban hűtve

Kisütjük a palacsintákat, majd cukrozott kakaóporral megszórjuk, és feltekerjük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Egy jénai tálat folpack fóliával kibélelünk. Az alját és...

Elkészítési idő: 1 óra+ hűtés
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szilvás rétes
Szilvás rétes

A lisztet, az olajat, egy csipet sót, az ecetet és a 2 dl langyos vizet kézzel lágy tésztagolyóvá gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes pudingos pite
Meggyes pudingos pite

A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk