menu

Családireceptkönyv.hu

KINDER MAXI KING


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1. Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat.
2. Egyenként megkenjük az ostyalapokat a csokimázzal, és még mielőtt megkötne a máz, megszórjuk a pörkölt mogyoróval. Ha a két ostyalap megkenése közben kötni kezdene a máz, nyugodtan melegítsünk rajta. Ha megkentünk minden ostyalapot, tegyük őket hűvös helyre, hogy a máz megkössön.
3. Elkészítjük a karamellszószt. Kis fazékba kimérjük a cukrot és hozzáadjuk a vizet. Melegítsük közepes hőfokon, amíg a cukor felolvad, majd kicsit nagyobb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk óvatosan a tejszínt, a vajat, a sót és a csomagolás alapján előkészített zselatinport. Visszatesszük a tűzhelyre és folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük. Félretesszük, de nem hűtjük, nehogy a zselatin miatt idő előtt megkössön. Ha mégis elkezdene kötni, kicsit melegítsünk rajta.
4. Elkészítjük a krémet. A kétféle cukrot a tejhez adjuk. Utána előkészítjük a zseletinport a csomagolás alapján, majd ezt is hozzákeverjük a tejhez. A zselatin olvadásáig, folyamatos kevergetés mellett melegítjük a tejet. Langyosra hűtjük, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük. A langyos tejbe apránként belekeverjük a tejszínhabot, ügyelve arra, hogy jól összekeverjük. Kicsit állni hagyjuk.
5. Addig befejezzük az ostyalapokat. A langyos tejbe elkeverjük a mézet. Megforgatjuk az ostyalapokat a csokis oldalukkal lefelé, és jó alaposan meglocsoljuk a mézes tejjel (azért ne áztassuk teljesen el).
6. Majd három lapra teszünk a tejkrémből (persze nem a csokis oldalukra), kb a krém 1/6-od részét. Elegyengetjük, ezután ízlés szerint (1 csíkba, 2 csíkba, össze-vissza), mind a három lapra öntünk a karamellszószból. Ezután a megmaradt tejkrémet rátesszük a lapokra, szintén elegyengetjük. Végezetül a megmaradt ostyalapokat a csokis oldalukkal felfelé rátesszük, kicsit megnyomjuk. Majd irány a hűtő.
7. Pár óra (kb 2 óra) múlva már fogyasztható is.

KINDER MAXI KING

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás - Vaníliapudingos almás kocka
Almás - Vaníliapudingos almás kocka

1. Az almát meghámozzuk durvára lereszeljük, kicsit nyomkodjuk, és egyenletesen egy nagy, alufóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk. 2. A tojások sárgáját a cukorral és 4 evőkanál v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lilla
Méteres kalács - VM
Méteres kalács - VM

A tojássárgáját a 40 dkg porcukorral, vízzel, olajjal jól kikevered. hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet és jól összekevered, hogy homogén tésztát kapj. A tojásfehérjéket kemén...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Túrós-barackos álom
Túrós-barackos álom

A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot (gyümölcsöt) megmossuk, lecsöpögtetjük. (Ha befőttet használunk, lecsö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Dara felfújt sütemény
Avatar Dósa Gergely Kedvelnék
Dara felfújt sütemény

A tejbegrízt megfőzzük a tűzről levéve a vajat, citromhéjat, citromlevet, egy evőkanál baracklekvárt és a túrót hozzákeverjük, valamint a tojás sárgáját. A fehérjét kevés cukorral...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk