40 dkg liszt
6 dkg porcukor
8 dkg olvasztott vaj a tésztába + 1 e.k. a tetejére
1 tojás felverve
1/ 2 m.k .só
2.5 dkg élesztő
1.5 dl tej
Az élesztőt 1 e.k.liszttel cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a többi hozzávalóval együtt ( a felvert tojásból egy picit félreteszünk, kb 1 e.k-t), megdagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Kicsit átgyúrjuk és fél cm vastagra nyújtjuk.
9-10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. A közepükbe sűrű lekvárt, vagy mogyorókrémet teszünk ( kb 1 teáskanálnyit) .
A tészta széleit egymásra nyomjuk.
Muffinos kapszlikba tesszük illesztéssel lefelé, 20 percig kelesztjük.
A félretett tojáshoz keverünk egy pici vizet, ezzel megkenjük a tetejüket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
Még forrón olvasztott vajjal megkenjük és porcukorral megszórjuk.
1. A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. 2. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk. A lisztet egy tálba mérjük, beleszórjuk a sütőport, a sót, a porcukrot. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint, belereszeljük a citrom héját. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hideg helyre tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes