2 bögre (250 ml)liszt
1 bögre kristálycukor
1 csomag sütőpor
1/2 bögre napraforgóolaj
2 db tojás
1 bögre tej
2 evőkanál tej (a tészta másik feléhez)
2 evőkanál kakaó
Túrós töltelék:
500 gtúró
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál kristály cukor
250 ml tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
1 őszibarack konzerv
Tészta:
A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert átszitált lisztet, majd elkeverjük, a tésztát pedig két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejet és a kakaót.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Egy kivajazott és lisztezett, 30×40 cm-es tepsibe beleöntjük a világos tésztát, és erre öntjük „cikk-cakkosan” a kakaós tésztát felét. A tetejére rászórjuk az apróra kockázott barackot, majd a tetejére kanalazzuk a túrós tölteléket, végül erre kerül a kakaós tészta második fele.
Egy szilikon lapát segítségével a tésztába különböző mintákat rajzolunk.
A süteményt 180-200 fokon 40 percig sütjük, de a sütési idő nagyban függ a sütőtől. A kihűlt süteményt porcukorral megszórjuk.
Forrás: https://www.topreceptek.hu/recept/tarka-barackos-szelet-r
A blogon nemrég osztottam meg ezt a receptet, a Topreceptek oldalról. Tudtam, hogy el fogom készíteni. Igaz, az enyém nem úgy néz ki, mint a képen, de az íze nagyon jó volt. A receptleírás a pudingos résznél hiányos, így én csak hozzákevertem a töltelékhez a pudingport és a tejet, nem főztem meg, hiszen nem volt rá semmiféle utalás.
Össze keverem a nem folyékony hozzávalókat . Hozzá keverem a tojássárgáját, a tejet, majd az olajat. Hozzá adom óvatosan a tojásfehérje habot. Én egy merő kanállal öntök a kiolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almás gofri tökéletes brunch-fogás, de desszertként is szuperül megállja a helyét. Pláne, ha egy-két gombóc vaníliafagyival is megkoronázzátok! ? Az elkészítéséhez az almát n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromfagylaltot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vodkát, az apróra vágott mentát, majd elkezdjük kevergetni, miközben a pezsgővel beállítjuk a krémszerű sűrűséget. Hosszú, véko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű