Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokoládé Mousse


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 egész tojás
150 gramm olvasztott étcsokoládé
300 gramm tejszín /felvert/
4 ek. porcukor
2 ek. langyos víz

Elkészítés:


Először a tojásfehérjét habbá verem, majd a tejszínt is.
A 4 tojás sárgáját a porcukorral éa vízzel felváltva adagolva kikeverem.
Majd hozzáadom a langyos olvasztott csokoládét.
Felváltva adagolom a krémhez a fehérjét és a tejszínt melyet kézi habverővel lassan keverem össze.
Ha kész, tálaló edényben a hűtőbe teszem pár órára vagy egy éjszakára.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Forró almás pite (mekis) recept
Forró almás pite (mekis) recept

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pudingos keksz
Pudingos keksz

Az anyagokat összedolgozzuk, kis golyókat formázunk, és a tetejüket megnyomkodjuk villával két oldalról. Ez adja a kockás mintáját. (szoktam rá csokit csurgatni díszítésnek, és úgy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A  mi  szilvás  lepényünk...
A mi szilvás lepényünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás palacsintalepény
Almás palacsintalepény

Mély tálban habosra felverjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a tejet, a porcukrot és a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük, hozzáadjuk az olvasztott, de már nem me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk