1 csomag vajas keksz (téglalap alakú)
4*150 g tejföl
4 cs vaníliás cukor
6 ek porcukor
1 cs fagyasztott megy
2 cs torta zselatin
3 dl megy szörp
1 db érett babán
A tejfölt kikeverem egy tálban a cukorral, vaníliás cukorral.
Egy magas falú tepsi/jénai alját kirakom a keksszel, ráhalmozok kb 1 ujjnyi vastagságú tejfölös krémet.
A banánt felkarikázom, majd a tejfölre rakosgatom. Egy újabb sor keksz, erre megint tejföl, ide már nem rakok banánt, majd jöhet a következő sor keksz, a végén nagyon vékony réteg tejföllel fejezem be.
Elkészítem a zselatint az előírás szerint a meggy levével vagy szörppel. Ha kell akkor vízzel kipótolhatjuk. A kimagozott meggyet félbe vágom, ezzel befedem a süteményt, ráöntöm a langyos zselatin, egy éjszakára hűtőbe teszem.
Receptneked.hu
Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaóitalt összekeverjük a rumaromával, a pudingot megfőzzük, majd kevergetve kihűtjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a citrom reszelt héját, és alaposan összekeverjük. Egy üvegtál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót, a sütőtököt, a tojásokat, a porcukrot és a búzadarát összekeverjük. 2. A masszából gombócokat formálunk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük. Akkor jó, ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit aprítógépben darabosra daráljuk. (Adhatunk hozzá +1 tk. útifűmaghéjat.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi aljára simítjuk (2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű