Tészta:
300 g sima liszt, 130 g vaj, 1 kanál porcukor, 4 tojássárgája, 30 g élesztő, 6 kanál tej, egy csipetnyi só, gyümölcsíz, 30 g mandula (mama mindig diót használ)
Tojáshab: 4 tojásfehérje, 200 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Az átszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját
és a tejben egy csipetnyi sóval feloldott élesztőt. A kidolgozott tésztát lisztezett deszkán kisodorjuk, és kikent tepsibe tesszük. Egy órát pihentetjük, hogy kissé megkeljen. Azután megkenjük gyümölcsízzel, betakarjuk a habbal, és meghintjük durvára vágott mandulával. Mérsékelt tűzön sütjük. A megsült és kihűlt tésztát felszeleteljük.
A tojásfehérjéből vert kemény habba beleszórjuk a porcukrot meg a vaníliás cukrot, és újra keményre felverjük. A hab ne legyen híg. Jó átvágyat !
Tóthmama receptje - A LEGFINOMABB női szeszély !
Először a tölteléket készítjük, el, hogy amíg a tésztát összegyúrjuk, az alma kihűljön. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a csipe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverem a cukorral olyanra, hogy a cukor már ne ropogjon, apránként hozzáadom az étolajat és a tejet, ezzel is keverem picit és a végén kerül bele a liszt és a sütőpo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A masszát 3 részre osztjuk. 2. A tojást és a cukrot habosra kavarjuk, utána adjuk hozzá a többi hozzávalókat. 3. Az elsőhöz 1,5 evőkanál kakaóport, a második részhez 5 e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű½ L tejföl, 7 tojás sárgája, 7 kanál porcukor, 7 kanál liszt-összegyúrni majd a 7 tojás fehérjének a habját belekeverni és 30 percig, lassan sütni.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű