Tészta:
300 g sima liszt, 130 g vaj, 1 kanál porcukor, 4 tojássárgája, 30 g élesztő, 6 kanál tej, egy csipetnyi só, gyümölcsíz, 30 g mandula (mama mindig diót használ)
Tojáshab: 4 tojásfehérje, 200 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Az átszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját
és a tejben egy csipetnyi sóval feloldott élesztőt. A kidolgozott tésztát lisztezett deszkán kisodorjuk, és kikent tepsibe tesszük. Egy órát pihentetjük, hogy kissé megkeljen. Azután megkenjük gyümölcsízzel, betakarjuk a habbal, és meghintjük durvára vágott mandulával. Mérsékelt tűzön sütjük. A megsült és kihűlt tésztát felszeleteljük.
A tojásfehérjéből vert kemény habba beleszórjuk a porcukrot meg a vaníliás cukrot, és újra keményre felverjük. A hab ne legyen híg. Jó átvágyat !
Tóthmama receptje - A LEGFINOMABB női szeszély !
A kávét lefőzzük, majd kihűtjük és egyenként beleáztatjuk a kekszeket 2-3 másodpercre. 100 ml kávé (erős főzet), 100 g albert keksz A mascarponét elkeverjük a nutellával. 250 g...
Elkészítési idő: 90 percA zsírt a 25 dkg liszttel alaposan összevegyítettem, hidegre tettem.A 60 dkg liszt közepébe mélyedét készítettem, beleütöttem a tojások sárgáját, a csipet sót is beletettem, 1 dl v...
Elkészítési idő:A tejet a rizzsel és 2 ek cukorral felforraljuk. Mikor a rizsszemek a tej tetejére feljönnek, akkor elzárjuk és fedővel dagadni hagyjuk. A tojást 2 ek cukorral habosra verjük, ma...
Elkészítési idő: