Tészta:
300 g sima liszt, 130 g vaj, 1 kanál porcukor, 4 tojássárgája, 30 g élesztő, 6 kanál tej, egy csipetnyi só, gyümölcsíz, 30 g mandula (mama mindig diót használ)
Tojáshab: 4 tojásfehérje, 200 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Az átszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját
és a tejben egy csipetnyi sóval feloldott élesztőt. A kidolgozott tésztát lisztezett deszkán kisodorjuk, és kikent tepsibe tesszük. Egy órát pihentetjük, hogy kissé megkeljen. Azután megkenjük gyümölcsízzel, betakarjuk a habbal, és meghintjük durvára vágott mandulával. Mérsékelt tűzön sütjük. A megsült és kihűlt tésztát felszeleteljük.
A tojásfehérjéből vert kemény habba beleszórjuk a porcukrot meg a vaníliás cukrot, és újra keményre felverjük. A hab ne legyen híg. Jó átvágyat !
Tóthmama receptje - A LEGFINOMABB női szeszély !
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a darált diót. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjéket pedig kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet. 2. Kizsírozott tepsibe sütjük de ne szárítsuk meg nagyon....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat jól dolgozzuk össze, ízlés szerint tehetünk bele mazsolát. Takarjuk le, és tegyük legalább húsz percre a hűtőbe. Forrósítsunk fel olajat, majd egy evőkanál segítségé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, to...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű