Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg liszt
40 dkg darált háj
2 ek.tejföl
1egész tojás
1 dl fehérbor
1 kk.só
1 kk.cukor
kb 2 dl szódavíz
Elkészítés:
A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük.
A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk.
15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük.
Az egészet felcsavarjuk,sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négyszeresére összehajtjuk.
Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, háromszorosra hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
Hajtogatás után 1/2 cm-re kinyújtottam.
Bármely formájú süteményt,édeset,sósat készíthetünk a tésztából.
Cukrozott dióval töltöttem felét.
A másik részét kisebb-nagyobb cakkozott pogácsa szaggatóval kiszúrtam.
Az alsó tetejét vízzel lekentem és tettem rá egy gyűszűvel kiszúrt párját.
220 fokra melegített sütőben sütöttem,20 perc után mérsékeltem 180 fokra .
Két deci cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját és a búzadarát. A lisztet tálba borítjuk, ráü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A liszteket átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk. ◾️Hozzáadjuk a tojást, az ecetet és a vizet. ◾️Összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk a tésztát (Vagy egy nagy vagy két ki...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűMandulát darálj egészen apró szeműre, keverd hozzá a kókusztejszín 2/3 részét (3 evőkanál), és azzal daráld addig, míg masszaszerű nem lesz (nyugodtan önthetsz hozzá egy kis vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás sárgáját cukorral és a vajjal habosra keverni.Belekeverni a lisztet, sót, szódabikarbónát,citromlevet.Majd a 4 tojás fehérjének habját beleforgatni óvatosan. Felét a tepsibe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű