• 10 dkg étcsokoládé
• 8 dkg vaj
• 2 evőkanál rum
• 20 dkg keksz
• 1 evőkanál kakaópor
• 1 evőkanál lekvár ízlés szerint
• 10 dkg magvak dió, mogyoró, napraforgó, mandula
• 10 dkg aszalt gyümölcs datolya, szilva, áfonya, sárgabarack
A csokit és a vajat tálba tesszük és megolvasztjuk.
Közben a magvakat kicsit megpirítjuk, aszalványokat apróra vágjuk.
A keksz negyed részét összetörjük, a többit ledaráljuk. Minden hozzávalót összekeverünk, egy csíkba fóliára halmozzuk, hengerré formázzuk és mindkét végét bekötjük. A hűtőbe tesszük addig még meg nem dermed, pár óra és már szeletelhető is.
A tojásokat kikeverem a kristálycukorral, hozzáadok egy csipet sót, a lisztet, és apránként hozzáöntöm a tejet, mert különben csomós lesz. Végül beleöntöm az olajat és a szódavizet...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojást a porcukorral és vaníliacukorral habosra kavarjuk /legalább 40 perc vagy több/, majd hozzáadjuk a lisztet, és ezzel megint hosszan kavarjuk. Az egész masszát belekanalaz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 1 cipóra osztjuk, félretesszük, hagyjuk pihenni. Elkészítjük a zsíros masszánkat, amivel a tésztánkat kenjük le, a...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat kevés tejjel összeállítjuk Gáztepsi méretű 4 vékony lapot nyújtunk belőle Mindegyiket külön-külön megsütjük Töltelékhez a cukrot megpirítani, felengedni 1 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű