• 10 dkg étcsokoládé
• 8 dkg vaj
• 2 evőkanál rum
• 20 dkg keksz
• 1 evőkanál kakaópor
• 1 evőkanál lekvár ízlés szerint
• 10 dkg magvak dió, mogyoró, napraforgó, mandula
• 10 dkg aszalt gyümölcs datolya, szilva, áfonya, sárgabarack
A csokit és a vajat tálba tesszük és megolvasztjuk.
Közben a magvakat kicsit megpirítjuk, aszalványokat apróra vágjuk.
A keksz negyed részét összetörjük, a többit ledaráljuk. Minden hozzávalót összekeverünk, egy csíkba fóliára halmozzuk, hengerré formázzuk és mindkét végét bekötjük. A hűtőbe tesszük addig még meg nem dermed, pár óra és már szeletelhető is.
Linzer A lisztet leszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. Elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a van. cukrot, porcukrot, citromhéjat, ezekkel összekeverjük, a tojássárgákkal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű tepsi aljára rakunk egy sor kekszet. Egy nagy tejfölt kikeverünk 4 csomag vaníliás cukorral, ráöntjük a kekszre, és szépen egyenletesen elkenjük rajta. Ismét eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral és a tejjel simára keverjük majd fokozatosan hozzáadagoljuk a liszttel elkevert sütőport. Pici olajat teszünk a serpenyőbe. Amint felforrósodott kis halmokat te...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖntsük egy tálba a cukort, az olvasztott vajat, a kakaóport, egy csipet sót és a vaníliakivonatot, és alaposan dolgozzuk össze, majd egyesével keverjük bele a tojásokat is. Végül a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű