Hozzávalók egy közepes tepsihez:
Tészta
6 tojás
1 nagy púpos ek négyszeres erejű édesítő
10-12 dkg darált dió
Krém
25 dkg natúr gesztenyemassza
10-12 dkg Cocomas
1,5 dkg négyszeres erejű édesítő
1-2 ek facsart narancslé (elhagyható)
ízlés szerint rumaroma
1 tk útifű maghéj
kb. 40 dkg meggy
Csokimáz:
2-3 dkg paleolit csokoládé
ízlés szerint por édesítő
1-2 ek kakaópor
1 -2 dkg olvasztott kókuszolaj
kevés forró víz
Egyszerű 6 tojásos piskótát készítünk, ehhez a tojások fehérjéit csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a sárgákat, amit előzőleg kikeverünk az édesítővel, végül beleforgatjuk a diót. 180 fokos sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, kb. 12 perc a sütési ideje.A gesztenyekrémet homogénre kikeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet is. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük az alsó lapot a meggyes krémmel, majd befedjük a másik lappal.Végül kikeverjük a csokibevonatot a hozzávalókból és rákenjük a tészta tetejére.
1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral. 2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral közepes keménységű habbá verjük. A tojássárgáját a vaníliakivonattal világosodásig keverjük, majd a felvert tojás...
Elkészítési idő: 20+40perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a felsoroltak sorrendjében összekeverjük. 180 'C-on 30 per alatt készre sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm - esre nyújtjuk. 2. Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük. 3. A hab készítése...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz