Hozzávalók egy közepes tepsihez:
Tészta
6 tojás
1 nagy púpos ek négyszeres erejű édesítő
10-12 dkg darált dió
Krém
25 dkg natúr gesztenyemassza
10-12 dkg Cocomas
1,5 dkg négyszeres erejű édesítő
1-2 ek facsart narancslé (elhagyható)
ízlés szerint rumaroma
1 tk útifű maghéj
kb. 40 dkg meggy
Csokimáz:
2-3 dkg paleolit csokoládé
ízlés szerint por édesítő
1-2 ek kakaópor
1 -2 dkg olvasztott kókuszolaj
kevés forró víz
Egyszerű 6 tojásos piskótát készítünk, ehhez a tojások fehérjéit csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a sárgákat, amit előzőleg kikeverünk az édesítővel, végül beleforgatjuk a diót. 180 fokos sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, kb. 12 perc a sütési ideje.A gesztenyekrémet homogénre kikeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet is. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük az alsó lapot a meggyes krémmel, majd befedjük a másik lappal.Végül kikeverjük a csokibevonatot a hozzávalókból és rákenjük a tészta tetejére.
A csokit óvatosan olvasszuk meg vízfürdő felett. Válasszuk szét a tojás sárgáját és fehérjét. A sárgáját és egy kevés chili port kavarjuk el a felolvasztott csokiban, míg a fehérjé...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztet a szódabikarbónával vagy a sütőporral elkeverjük. A tészta hozzávalói közül a többit gőz felett felfőzzük(kakaópor, méz, tojás, cukor, margarin). Ha felolvadt a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű