Hozzávalók:
Csokis réteg hozzávalói:
270 g étcsokoládé (tibi)
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
4 db tojás
10 dkg liszt
1 csipet só
Krémsajt hozzávalói:
500 g krémsajt (mascarpone)
2 db tojás
10 dkg kristály cukor
3 kk vanília aroma
(Tepsi mérete: 20x36cm)
Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak félre tesszük hűlni.
Közben elkészítjük a mascarponés krémet: A mascarponét a 10 dkg cukorral, a 2 db egész tojással és a vanília aromával jól kikeverjük
A már KIHŰLT margarinos csokoládéba belekeverjük a 20 dkg cukrot és a 4 db egész tojást, majd bele szitáljuk a sóval kevert lisztet és szép simára összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a csokis massza kb. kétharmad részét. Szépen egyenletesen elsimítjuk, majd rá kanalazgatjuk a mascarponés masszát, erre pedig rákanalazgatjuk a maradék csokis masszát. Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük. (Figyeljünk oda, hogy tényleg csak a felső réteget márványozzuk)
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. (Nem szabad túl sütni, ez azt jelenti, hogy a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűl úgy fog szilárdulni).
A Kihűlt browniet egyforma kockákra felvágjuk és máris fogyaszthatjuk.
A kekszet ledaráljuk, és a színezéken és tortadarán kívül a hozzávalókat összedolgozzuk. Az állaga legyen jól formálható, se nem száraz, se nem nedves. Az összegyúrt tésztát oss...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat válaszd ketté. Keverd habosra a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját. Reszeld bele a citrom héját. A fehérjéket verd kemén...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez az almát meghámozom, lereszelem, ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítem. A lisztben elkeverem a sütőport, hozzáadom a zsírt, a tojások sárgáját, a cukrot, a sót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű