Tészta:
20 dkg rétesliszt ( a fele lehet finom liszt is)
10 dkg Ráma margarin
2 dkg élesztő
5 dkg vaníliás cukor
1 tojás
3 dkg cukor
Túró:
50 dkg túró
8 dkg cukor
5 dkg vaníliás cukor
3 tojás, csipet só
csokornyi kapor
csipet só a tojásfehérjéhez
Az alapanyagokból tésztát készítünk, tepsi méretűre nyújtjuk, megszurkáljuk.
175 C-on félig megsütjük.
A túrót kikeverjük a hozzávalókkal. A fehérjét kemény habbá verve tegyük hozzá!
A félig sült tésztára rásimítjuk, majd 195 C-on tovább sütjük, míg meg nem barnul a teteje.
Kikeverem a tojásokat a cukorral. Hozzáadom a mézet, kakaót, vajat, 1 ek tejet és GŐZ fölött, folyamatosan keverve 5 percig főzöm. Leveszem a tűzről, belekeverem a szódabikarbón...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül. A krémhez a lis...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesDiós töltelék: A mazsolát meleg rumba (vagy rumaromás tejbe) beáztatjuk egy órára. A diót, mazsolát, a cukrot, a lekvárt összekeverjük. Annyi forró tejet adunk hozzá, hogy összeál...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. A tésztát 2-3 részre osztjuk. A 4 tojás fehérjét habbá verünk, majd 30 dkg kristálycuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű