Tészta:
20 dkg rétesliszt ( a fele lehet finom liszt is)
10 dkg Ráma margarin
2 dkg élesztő
5 dkg vaníliás cukor
1 tojás
3 dkg cukor
Túró:
50 dkg túró
8 dkg cukor
5 dkg vaníliás cukor
3 tojás, csipet só
csokornyi kapor
csipet só a tojásfehérjéhez
Az alapanyagokból tésztát készítünk, tepsi méretűre nyújtjuk, megszurkáljuk.
175 C-on félig megsütjük.
A túrót kikeverjük a hozzávalókkal. A fehérjét kemény habbá verve tegyük hozzá!
A félig sült tésztára rásimítjuk, majd 195 C-on tovább sütjük, míg meg nem barnul a teteje.
A mogyorót a liszttel, a cukorral és a csipetnyi sóval egy tálban összekeverjük. A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, majd karamellizáljuk. Addig főzzük, amíg kicsit megbarnul,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1.A darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a baracklekvárt és a rumaromát egy tálba mérjük, majd jól összedolgozzuk. 2. A vajat a porcukorral habosra keverjük, végül beleszó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÁttörjük a túrót, és simára keverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a citrom levével meg reszelt héjával. A tojások kemény habbá vert fehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral habosra keverjük. A tej kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd egyneművé keverjük. (A lisztet lehetőleg szitáljuk!) Végeredményként egy nyújtha...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes