Családireceptkönyv.hu

Battenberg sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
4 tojás,
1 vaníliás cukor,
1/2 sütőpor,
3 dkg darált mandula,
22 dkg liszt,
pár csepp piros ételfesték,
sárgabaracklekvár,
fehér marcipán vagy bevonómassza a bevonáshoz.

Elkészítés:


Egy kisebb tepsi / 16 x 22 cm /, aljára sütőpapírt helyezünk. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a vaníliás cukrot is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínre megszínezzük és a tepsi másik felébe öntjük.
Előmelegített sütőben, 175 c-on készre sütjük a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük.
Mindkét színű tésztát hosszában elfelezve felvágjuk. A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük. A marcipánt vagy a bevonómasszát porcukros alapon vékonyra kinyújtjuk, erre tesszük majd a kész sütemény alapot. Leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot melyet baracklekvárral ragasztunk össze. Majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban. Az egész sütemény bekenjük a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt közepére tesszük. Szépen ráhajtogatjuk, eligazítjuk rajta a marcipánt.
Végül sütemény-tálra átemeljük a kész tortát, majd marcipán virágokkal feldíszítjük.
2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyensúlytészta
Egyensúlytészta

a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a vajjal és a többi cukorral habosra verjük, belekeverjük a lisztet , sütőport majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzás epres panna cotta (Gizi)
Bodzás epres panna cotta (Gizi)

Epres réteghez Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel. A bodzavirágot csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret, a cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Folyós csokis süti
Folyós csokis süti

A csokit és a vajat megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Lassan, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csokit is és a lisztet is, úgy,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diókrémes kávés süti
Diókrémes kávés süti

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk