menu

Családireceptkönyv.hu

Battenberg sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
4 tojás,
1 vaníliás cukor,
1/2 sütőpor,
3 dkg darált mandula,
22 dkg liszt,
pár csepp piros ételfesték,
sárgabaracklekvár,
fehér marcipán vagy bevonómassza a bevonáshoz.

Elkészítés:


Egy kisebb tepsi / 16 x 22 cm /, aljára sütőpapírt helyezünk. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a vaníliás cukrot is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínre megszínezzük és a tepsi másik felébe öntjük.
Előmelegített sütőben, 175 c-on készre sütjük a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük.
Mindkét színű tésztát hosszában elfelezve felvágjuk. A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük. A marcipánt vagy a bevonómasszát porcukros alapon vékonyra kinyújtjuk, erre tesszük majd a kész sütemény alapot. Leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot melyet baracklekvárral ragasztunk össze. Majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban. Az egész sütemény bekenjük a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt közepére tesszük. Szépen ráhajtogatjuk, eligazítjuk rajta a marcipánt.
Végül sütemény-tálra átemeljük a kész tortát, majd marcipán virágokkal feldíszítjük.
2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://laptopkonyha.hu/receptek/desszertek/battenberg-sutemeny.recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós - Pandamaci szelet
Kakaós - Pandamaci szelet

1. A kakaós tésztához a tojások sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük, majd a felét egy közepes tepsibe simítjuk. 2. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kókuszos keksztallérok
Kókuszos keksztallérok

Verd fel a tojásokat, majd a többi hozzávalót is keverd hozzájuk. A tésztából 1-1 evőkanálnyit halmozz sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kézzel vagy kanállal nyomkodd szét. 150 f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutellas Muffin Fánkok
Nutellas Muffin Fánkok

--az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk --lisztet +sót +cukrot összekeverjük,aztán --összekeverjük a felfuttatott élesztővel+ az olvasztott margarinnal vagy olajjal+ a felvert to...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Lilla
Zebra torta
Zebra torta

A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk