10 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
4 tojás,
1 vaníliás cukor,
1/2 sütőpor,
3 dkg darált mandula,
22 dkg liszt,
pár csepp piros ételfesték,
sárgabaracklekvár,
fehér marcipán vagy bevonómassza a bevonáshoz.
Egy kisebb tepsi / 16 x 22 cm /, aljára sütőpapírt helyezünk. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a vaníliás cukrot is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínre megszínezzük és a tepsi másik felébe öntjük.
Előmelegített sütőben, 175 c-on készre sütjük a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük.
Mindkét színű tésztát hosszában elfelezve felvágjuk. A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük. A marcipánt vagy a bevonómasszát porcukros alapon vékonyra kinyújtjuk, erre tesszük majd a kész sütemény alapot. Leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot melyet baracklekvárral ragasztunk össze. Majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban. Az egész sütemény bekenjük a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt közepére tesszük. Szépen ráhajtogatjuk, eligazítjuk rajta a marcipánt.
Végül sütemény-tálra átemeljük a kész tortát, majd marcipán virágokkal feldíszítjük.
2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
100 ml langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzá...
Elkészítési idő:- Először is melegítsd be a sütőt 180-200 fokra, - A keverőtálba tedd bele a 10 dkg-nyi zabpelyhet, - az összetört banánt, - szórd rá a fahéjat, jöhet bele a mazsola. - Kb-...
Elkészítési idő: 1/2 óraTészta előkészítése: A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Mézet és rámát kicsit összemelegítjük, keverjük, míg a ráma el nem olvad. Ezt adjuk hozzá a l...
Elkészítési idő: