3 nagy savanykás alma,
30 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
20 dkg kr. cukor,
12 dkg vaj v. margarin,
3 tojás,
1 teáskanál őrölt fahéj.
A tetejére durvára vágott dióbél.
A reszelt almát, a hozzávalókkal kikeverjük, vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk dióval, 160 - 180 fokon kb 3/4 óra hosszat sütjük ( tűpróba )Mikor kihűlt én megszórtam fahéjas porcukorral
1. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább habosítjuk. 2. A lisztet kikeverjük a sütőporral és a kakóporral. 3. A lisztes keveréket és a tejet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. 2. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük. 3. Felezzük a keveréket, felébe kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejszint felforrósítjuk, beletördeljük a csokit ,simára keverjük -betesszük a hűtőbe1-2 órát hagyjuk dermedni -Tészta -az élesztőt felfuttatjuk -Mindent Összekeverünk + az él...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. 2. A szobahőmérsékletű tojásokkal (így jobban olvad a cukor) mixerrel habosra keverjük a cukrot. 3. Hozzákeverjük a gyümölcsök reszelt h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz