3 nagy savanykás alma,
30 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
20 dkg kr. cukor,
12 dkg vaj v. margarin,
3 tojás,
1 teáskanál őrölt fahéj.
A tetejére durvára vágott dióbél.
A reszelt almát, a hozzávalókkal kikeverjük, vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk dióval, 160 - 180 fokon kb 3/4 óra hosszat sütjük ( tűpróba )Mikor kihűlt én megszórtam fahéjas porcukorral
-a száraz hozzávalókat egy magasabb falú edényben összekavarunk,majd lassanként adagolva a langyos vizet összekeverjük -állaga a palacsintáé kell legyen - fóliával lefedjük é...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom. 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. Derelyevágóval feldarabolom...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KözepesA tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA linzert géppel kidolgozzuk, és fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kinyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk akkorára, amivel kibéleljük a kicsi tort...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű