3 tojás,
3 kefires pohár liszt,
2 kefires pohár porcukor,
1 kefir,
1 kefires pohár olaj,
1 cs. sütőpor,
2 cs. vaníliás cukor.
A 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót, a tojás sárgáját is, összekeverjük, majd óvatosan a felvert habhoz keverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. /közepes méret/ Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 30 alatt kész. /tűpróba/
Akár lekvárral, vagy bármilyen krémmel megtölthetjük, de csak porcukorral megszórva is kiváló!
A tésztához az összetevőkből gyorsan gombócot gyúrok, és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem pihenni. Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Közben elkészítem az almatölteléket...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész süteményt! A gesztenyét a vajat a rummal kézzel, de még jobb, ha robotgéppel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összedolgozzuk, félretesszük. Meghámozzuk az almát, majd lereszeljük. A vajon ledinszteljük. Az almakrémnél leírtak szerint ízesítjük. A pudingot 5 evőkaná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat /3 db/meghámozom, gerezdekre szedem, majd kockára vágom. Egy lábosban a 2 dl vízzel és a cukor egyharmadával /5 dkg/ felforralom, majd belekanalazom a grízt és pár pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű