25 dkg margarin
1 dl tej
25 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin
10 dkg rizspehely
10 dkg tejpor
A margarint a fele cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval elkeverjük. A maradék cukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk. A cukrozott margarint a karamellához adjuk folyamatos kevergetés mellett, és felfőzzük.
A hideg tejjel elkeverjük a zselaítint, majd egy kis karamellás masszát adagolva hozzá (ne legyenek zselatincsomók), a felfőzött masszához adjuk, kicsit melegítjük, majd langyosra hűtjük. Eközben a tejport elvegyítjük a rizspehellyel és a masszához adjuk.
Folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük, elsimítjuk a masszát. Hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap kiborítjuk a formából, a folpackot levéve szeleteljük.
A tojásfehérjét kemény habbá verem majd mindent összekeverek. 180 fokon 30 percig sütöm.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz elkészítése pofonegyszerű. A gyümölcs kivételével minden hozzávalót egy tálba teszünk és összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, a gyümölcsöt a tetejére szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztához A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt. Egynemű tésztává gyúrjuk. 20 percet pihentetjük, majd kettévág...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű