25 dkg margarin
1 dl tej
25 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin
10 dkg rizspehely
10 dkg tejpor
A margarint a fele cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval elkeverjük. A maradék cukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk. A cukrozott margarint a karamellához adjuk folyamatos kevergetés mellett, és felfőzzük.
A hideg tejjel elkeverjük a zselaítint, majd egy kis karamellás masszát adagolva hozzá (ne legyenek zselatincsomók), a felfőzött masszához adjuk, kicsit melegítjük, majd langyosra hűtjük. Eközben a tejport elvegyítjük a rizspehellyel és a masszához adjuk.
Folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük, elsimítjuk a masszát. Hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap kiborítjuk a formából, a folpackot levéve szeleteljük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni,akkor még tegyünk hozzá 1 ek. tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozzuk és levével együtt egy edényben főzni kezdjük, amíg felforr, a pudingot elkeverjük a cukorral, majd a forrásban lévő meggyre öntjük és összefőzzük. A margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk, zsírozott, lisztezett tepsibe, közepes lángon kb. 1 óráig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAZ ANYAGOKAT SZÍNEK SZERINT ÖSSZEÁLLÍTJUK KINYÚJTJUK ÉS SÜTEMÉNY KISZÚRÓKKAL KISZÚRJUK ÉS 150 FOKON MEGSÜTJÜK
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű