280 gramm teljes kiőrlésű liszt
2 teáskanál sütőpor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál só
2 bögre frissen darált répa
1 bögre nádcukor/nyírfacukor
6 evőkanál vaj
3 nagy tojás
1 teáskanál vanília aroma
1/2 bögre író
Bevonat
170 gramm Mascarpone
2 evőkanál vaj
1/2 teáskanál vanília aroma
1/8 teáskanál só
3 bögre porcukor (nád-, nyírfa-)
1/4 bögre durvára aprított pekán dió/dió
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
1. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat, sót. Jól keverd össze, majd add hozzá a darált répát.
2. Egy nagy tálba keverd össze a cukrot, vajat és kézi mixerrel keverd össze. Add hozzá a tojásokat, majd keverd ki jól. Add hozzá a vaníliás cukrot.
A lisztes és cukros egyveleget add hozzá az íróval együtt ehhez a keverthez
3. Süsd 28 percig.
Bevonat
1. Egy közepes tálban keverd össze mézi mixerrel a sajtot a többi hozzávalóval (kivéve a diót és cukrot), míg krémes nem lesz.
2. Szitáld bele a cukrot és keverd tovább, majd ha kész, kend a tortára. Dióval díszítsd.
(marcipánból formálhatsz pici répákat is díszítésként)
A töltelékhez hámozzuk meg és reszeljük le a 2 kg almát. Kicsit nyomkodjuk ki a levét.Tegyünk bele kb. 2 kávéskanál fahéjat, izlés szerint cukrot, darált diót, mazsolát. Kicsit meg...
Elkészítési idő:Kekszet, margarint, rumot, cukrot és a lekvárt összedolgozzuk. Mikor kész kettőbe vesszük, az egyikbe a zöld színezőt a másikba a pirosat bele gyúrjuk, majd 6-6 golyót készítünk. A...
Elkészítési idő:-a tészta hozzávalóit összegyurjuk ,ketté osztjuk majd sütöpapirral kibélelt tepsibe teritjük az egyik kinyújtott lapot - megszorjuk zsemlemorzsával erre jön az 1 kg magvalt...
Elkészítési idő: 30