Piskóta tésztához:
2 nagyobb savanykás alma
7 tojás
7 ek. liszt
7 ek. cukor
1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
6 dl tej
8 ek. cukor
10 dkg margarin
ízlés szerint porcukor
2 cs. vanília puding
1 cs. vaníliás cukor
Habhoz:
5 dl növényi tejszín
2 ek. porcukor
kevés kakaópor
-
A tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt!
Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé helyezzük.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tészta hozzávalóiból piskótát keverünk. Ebben a receptben olvashatsz a piskóta készítésről !
A piskóta tésztát a lerakott almára öntjük és az előmelegített sütőbe helyezzük, kb. 30 percig sütjük.
A vanília krémhez a puding port a cukorral és 1 dl tejjel elkeverjük. A maradék tejet megmelegítjük és még forrás előtt állandó keverés mellett hozzá adjuk a pudingos cuccot, és sűrűre főzzük! Félrerakjuk hűlni.
A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral. Kanalanként hozzá keverjük a kihűlt pudingot. Az egészet szép simára keverjük. Megkóstoljuk, ha nem érezzük elég édesnek adunk még hozzá 1-2 ek porcukrot.
A tejszínt nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot.
A piskótáról lehúzzuk az alufóliát és az almás felével felfelé egy tálcára tesszük. Rákenjük a vaníliás krémet, majd a tejszín 2/3-át. Az almás habost kockákra vágjuk.
A maradék tejszínt habzsákba tesszük és minden kocka sütemény tetejére nyomunk egy rózsát belőle. A végén a tetejére kevés kakaót szórunk.
A megpucolt, lereszelt almát a cukorral, fahéjjal és citromlével puhára pároltam. Hozzáadtam a grízt és tejet, sűrűre főztem. A tepsi alját (28×34 cm-es) kiraktam keksszel, ráborí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnél a receptnél nem kell előre lecsöpögtetni a fagyasztott gyümölcs levét (amit kienged). Itt direkt jó, ha azt a piskóta felszívja. Viszont a fogyasztást megelőző nap javasolt e...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűFél kiló lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és kb. 2-3 evőkanál tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikeverjük a tojássárgájákat a cukorral, csipet sóval, majd gőz felett sűrű mártássá főzzük a tejjel. Hideg vízbe állítva kihűtjük. A tejszínből kemény habot verünk. Megolvasztunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű