Családireceptkönyv.hu

Piskóta Almás habos vanília krémmel töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta tésztához:

2 nagyobb savanykás alma
7 tojás
7 ek. liszt
7 ek. cukor
1/2 cs. sütőpor

Krémhez:

6 dl tej
8 ek. cukor
10 dkg margarin
ízlés szerint porcukor
2 cs. vanília puding
1 cs. vaníliás cukor

Habhoz:

5 dl növényi tejszín
2 ek. porcukor
kevés kakaópor

-

Elkészítés:


A tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt!

Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé helyezzük.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A tészta hozzávalóiból piskótát keverünk. Ebben a receptben olvashatsz a piskóta készítésről !

A piskóta tésztát a lerakott almára öntjük és az előmelegített sütőbe helyezzük, kb. 30 percig sütjük.



A vanília krémhez a puding port a cukorral és 1 dl tejjel elkeverjük. A maradék tejet megmelegítjük és még forrás előtt állandó keverés mellett hozzá adjuk a pudingos cuccot, és sűrűre főzzük! Félrerakjuk hűlni.

A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral. Kanalanként hozzá keverjük a kihűlt pudingot. Az egészet szép simára keverjük. Megkóstoljuk, ha nem érezzük elég édesnek adunk még hozzá 1-2 ek porcukrot.

A tejszínt nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot.

A piskótáról lehúzzuk az alufóliát és az almás felével felfelé egy tálcára tesszük. Rákenjük a vaníliás krémet, majd a tejszín 2/3-át. Az almás habost kockákra vágjuk.

A maradék tejszínt habzsákba tesszük és minden kocka sütemény tetejére nyomunk egy rózsát belőle. A végén a tetejére kevés kakaót szórunk.

Piskóta Almás habos vanília krémmel töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamellkrémmel töltött mézeskalács
Karamellkrémmel töltött mézeskalács

Mézeskalács elkészítése: A száraz összetevőket keverjük össze, morzsoljuk hozzá a vajat, csorgassuk rá a mézet, adjuk hozzá a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Klasszikus kakaós csiga
Klasszikus kakaós csiga

Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrófánk
Túrófánk

A hozzávalókat jól dolgozzuk össze, ízlés szerint tehetünk bele mazsolát. Takarjuk le, és tegyük legalább húsz percre a hűtőbe. Forrósítsunk fel olajat, majd egy evőkanál segítségé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu palacsinta
Tiramisu palacsinta

A palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden pala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk