30 dkg háztartási keksz
10 dkg dió (apróra vágva)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 dkg porcukor
15 dkg vaj
3 evőkanál nutella
1 evőkanál mogyoróvaj
1 dl tej
1 evőkanál rum aroma
A kekszet összetörjük, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot is. A tejjel felöntjük és összedolgozzuk, amikor már olyan mint a vizes homok, a vajat, a nutellát, a rumaromát és a mogyoróvajat is belekeverjük és jól összegyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 2-3 órán át hagyjuk állni, majd kínálhatjuk.
A kétféle kekszet (Győri Édes és kakaós) tegyük bele egy tálba, majd kézzel morzsoljuk össze úgy, hogy jó morzsalékos legyen (ízlés szerint aprítógéppel is felapríthatjuk). A marg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát fél cm vastagra, megkenjük olajjal, majd megszórjuk a porcukorral összekevert kakaóporral. A tésztát f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szitált lisztbe beleütjük a tojásokat, beletesszük a tejfölt, a citrom héját ás a 4 deka cukrot s jó kemény tésztát gyúrunk. Lisztezéssel éppen úgy elnyújtjuk jó vékonyra, mint a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük az olvasztott vajat vagy margarint, majd mehet bele a cukor, a rumaroma és a langyos tej. Eddig azért nem túl bonyolult. A lényeg, ho...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű