12,5 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojás
20 dkg liszt
1,5 dl tej
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi só
1 evőkanál kakaópor
1 cs. vaníliás cukor
aszalt gyümölcskockák
a színezéshez piros és zöld ételfesték
A margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követően beletesszük a lisztet, a tejet, a sót és a szódabikarbónát is, jól kikeverjük, majd háromfelé osztjuk egy-egy tálkába.
Az egyikbe belecseppentünk 1 csepp piros, a másikba 1 csepp zöld festéket, majd jó elkeverjük.
Egy szívtortaformát kizsírozunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk és kanalanként beleszedjük a tészta alapanyagot. Először a pirosat, majd a natúrt és végül a zöldet és ezt követően rászórjuk az aszalt gyümölcsöket.
Előmelegített sütőben kis lángon készre sütjük. Tű próbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Kihűlés után porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
A piskótát kapcsos tortaformába rakjuk, majd megkenjük lekvárral. A túrót elkeverjük a porcukorral és citromhéjjal. A natúr zselatint kevés vízben feloldjuk, majd a túróhoz adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem, majd kanállal forró olajba szaggatom és megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a tésztához való alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban és robotgép segítségével bedagasztjuk a tésztát. Letakarva hagyjuk legalább egy órát kelni és közben vigy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat keverd ki jól a kristálycukorral, a vaníliával, majd egyesével add hozzá a tojássárgáját. Dolgozd hozzá a tejfölt, majd, ha sima a massza, adagold hozzá a kemény habbá vert...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű