12,5 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojás
20 dkg liszt
1,5 dl tej
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi só
1 evőkanál kakaópor
1 cs. vaníliás cukor
aszalt gyümölcskockák
a színezéshez piros és zöld ételfesték
A margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követően beletesszük a lisztet, a tejet, a sót és a szódabikarbónát is, jól kikeverjük, majd háromfelé osztjuk egy-egy tálkába.
Az egyikbe belecseppentünk 1 csepp piros, a másikba 1 csepp zöld festéket, majd jó elkeverjük.
Egy szívtortaformát kizsírozunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk és kanalanként beleszedjük a tészta alapanyagot. Először a pirosat, majd a natúrt és végül a zöldet és ezt követően rászórjuk az aszalt gyümölcsöket.
Előmelegített sütőben kis lángon készre sütjük. Tű próbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Kihűlés után porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztbe belekeverjük a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLinecké těsto: Z uvedených surovin vypracujeme na válu měkké těsto, zabalíme je do fólie a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Ořechové těsto: Máslo s moučkovým cukrem umíchá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém elkészítése: A tejet, porcukrot és a pudingporokat sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt is. A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű