2 egész tojás
20 dkg cukor
1/2 csomag gluténmentes sütőpor vagy gyógyszertárban vásárolt szódabikarbóna
30 dkg gluténmentes liszt
1 kefir
10 dkg "belevaló" mazsola, dió, csoki, stb.
5 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sütőport, és a kefirrel elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és jól kikeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, csokit, aszalt gyümölcsöt, stb. Margarinnal kikent, lisztezett őzgerinc formába öntjük és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt csokiöntettel borítjuk.
Így készítsük: egy lábasban keverjük össze a zabpelyhet, almát, fahéjat és tejet, majd időnként belekavarintva tegyük fel főni. Mikor felfőtt, még 4-5 percig főzzük folyamatosan ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelt tésztát készítünk. A dobozokat alufóliával bevonjuk. Megkenjük olajjal. A megkelt, kisodort tésztát 2 cm-es csíkokra vágjuk és a dobozra tekerjük h egy kicsit fedjék egymást....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztához: a hozzávalókat tálba teszem és tésztát gyúrok belőle. Lehet kézzel is, de jobban szeretem robotgéppel készíteni, mert úgy nem olvad meg a kezem melegétől a vaj. Nagyjáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a cukrot jól kikeverjük , hozzáadunk egyenként a tojás sárgákat és egy kicsi sót. Hozzáadunk a lisztet, tejet, sütőport, kakaót. • Lassú tűznél sütjük 10 percig. Kive...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű