2 egész tojás
20 dkg cukor
1/2 csomag gluténmentes sütőpor vagy gyógyszertárban vásárolt szódabikarbóna
30 dkg gluténmentes liszt
1 kefir
10 dkg "belevaló" mazsola, dió, csoki, stb.
5 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sütőport, és a kefirrel elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és jól kikeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, csokit, aszalt gyümölcsöt, stb. Margarinnal kikent, lisztezett őzgerinc formába öntjük és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt csokiöntettel borítjuk.
A kekszet, a diót elkészítjük egy tálba. A többi hozzávalót egyszerre feltesszük olvasztani forrásig. Tűzről levéve belekeverjük a kekszet és a diót, majd rummal ízesítjük. Langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverem és Rámával kikent, lisztezett tepsibe öntöm. A töltelék hozzávalóit összekeverem és foltokban evőkanállal a nyers tésztába teszem, ezután megsüt...
Elkészítési idő: 23 perc Nehézség: Könnyűdarabokra tört csokoládét a vajjal együtt vízgőzön olvasszuk fel. Egy tálban robotgéppel keverjünk össze 2 tojást 50 g cukorral, adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű