4 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg darált mák , 12,5 dkg olvasztott vaj, egy sütőpor, 26 dkg rizsliszt, 1 teáskanál útifű maghéj , egy kevés darált és darabos dió a tetejére.
a mákot beletesszük egy kisebb lábasba, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, 5 percig forraljuk, majd fedő alatt félretéve , 20 percig hagyjuk dagadni.....
a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, ebbe bele az olvasztott vaj, ezzel keverjük egy keveset, majd beletesszük a mákot / nem kell kihűteni, 20 perc után azonnal mehet bele/ , sütőpor, liszt.....majd a tojások fehérjének a felvert habja.....egy kerek tortaformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a tésztát ,a tetejére darált diót szórunk, majd darabos dióval is megszórjuk ..... 180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel kb. 40-45 percig / tűpróbát szoktam/ sütjük......
A mascarpone-t vagy ricottát a zero cukorral és kókuszliszttel elkeverjük, teszünk hozzá ízlés szerint rumaromát, masszát készítünk belőle. A masszából kis golyócskákat formázunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szilvát magozni és negyedbe vágni. 2. A sütőt előmelegíteni 200 fokra. 3. Egy kerek sütőformát sütőpapírral kibélelni, vagy vajjal és liszttel előkészíteni. 4. A tejszínt a cu...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztből, cukorból, vaníliás cukorból a margarinnal és az 1 tojással rugalmas tésztát gyúrunk. Kissé lágy lesz a tészta a sok margarintól (de ettől lesz jó omlós), csomagoljuk fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat. Lassan hozzákeverjük a lisztet, a tejet és a felvert tojásfehérjét. K...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: Könnyű