menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttorta sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sajttorta sütés nélkül

(kb. 15 szelet)

200 g keksz (bármilyen, amit szeretsz)

90 g vaj, olvasztva

500 g mascarpone

500 g krémsajt (lehetőleg Philadelphia)

3 ek porcukor

1 tk vaníliakivonat vagy -paszta

1 citrom finomra reszelt héja

a tetejére:

a legfinomabb házi lekvárunk (pl. áfonya, erdei gyümölcs, meggy)

1. A kekszet ledarálom, az olvasztott vajjal összedolgozom. Egy 20x20 centis szögletes forma aljára nyomkodom.

2. A krémsajtot kikeverem a mascarponéval, a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal. A kekszrétegre simítom.

3. A lekvárt a tetejére kanalazom. Ha nagyon folyós a dzsem, érdemes egy lapzselatint hideg vízbe áztatni, a dzsemből egy kicsi felmelegíteni, abban feloldani a zselatint, aztán az egészet összekeverni, és úgy tenni a torta tetejére.

4. Egy órát hűtöm.




Facebook Tumblr Tweet Google+
torta gyümölcsös krémsajt sajttorta kezdőknek is

Ajánlott bejegyzések:

Sajttorta sütés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos sütemény liszt nélkül
Narancsos sütemény liszt nélkül

A narancsokat jol megmosni és egy edenyben feltenni fözni ugy, hogy a viz éppen ellepje a narancsokat. Kb. másfél órát kell fözni. Ha megföttek kiszedni a vizböl, lecsepegtetni és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós batyu Annuskától
Diós batyu Annuskától

A lisztet a vajat és a tojások sárgáját a csipetnyi sóval és az élesztővel jól összegyúrjuk. Kisebb dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, majd hűtőbe helyezzük amíg megdermedne...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Alexandra
Holdacska
Holdacska

A tojás sárgáját, a margarint, a zsírt, a porcukrot, a tejet jól kikeverjük. A lisztet, a sütőport, a tojás fehérjét felverjük összedolgozzuk, ketté vesszük, felébe kakaót teszün...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Aranygaluska
Aranygaluska

A lisztből a tojásból,és a cukorral az élesztővel amelyet 1 dl tejben felfuttatunk, a sóval és még a maradék 2 dl tejjel jól verhető tésztát készítünk.. Ha félig kidolgoztuk a tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk