2*16 dkg porcukor
16 dkg margarin
3 db tojás
6 dkg liszt
sütőpor
lekvár
rum
A hozzávalókat kikeverjük ketté választjuk az egyik részébe kakaót teszünk és megsütjük őket. Ha kihűltek kettévágjuk őket hosszában , rumos lekvárral megkenjük. Sárgára barnát, barnára sárgát teszünk, lenyomjuk. 15 perc után 8 egyenlő részre vágjuk, csíkokra a tésztát.
Lekvárral összeragasztjuk, majd csokimázzal bevonjuk.
Ezeket alaposan összekeverjük, beletöltjük egy csatos üvegbe, és a kamra polcán tartjuk. Ebédhez előkapjuk, majd egy bögre palacsintaport összekeverünk egy bögre tejjel, egy toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A kefirt, a cukrot, az olajat, a tojást és a vaníliát kikeverjük, majd a liszthez adjuk. Görcsmentesre kavarjuk, majd félórán át pihen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés : A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel. Ha letelt az 1 óra...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA 30 dkg cukrot sötétre karamellizálok beledobok 7 dkg margarint felöntöm 2,5 dl tejszínnel még kb 10 percig lassú tűzön állandóan kevergetve főzöm.Hűtőbe teszem, másnak jól átkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű