50-60 dkg háztartási keksz (fontos, hogy szögletes legyen!
2 nagy pohár tejföl
9 evőkanál cukor
3 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor
Az egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. A másikba 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és a kakaóport.
Vegyünk elő egy közepes méretű (20x30 cm) tepsit, és az aljára tegyünk egy réteg háztartási kekszet.
Rá a fehér tejföl 2/3-át.keksz,kakós tejföl 2/3.-át keksz,rá a fehér és a maradék kakaos.Fogpiszkálóval áthúzogatni a tetejét és egy éjszaka a hütőben.
A mazsolát egy kis edényben rumba áztatom (kb. egy órán át hagyom benne). A kandírozott gyümölcsöket és a mandulát apróra darabolom. A langyos tejet összekeverem a porcukorral, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet a cukor felével és a vaníliával felforraljuk. A tojássárgájákat a cukor másik felével kikeverjük, majd ha a tej felforrt, habverővel történő állandó keverés mellett hozzáön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A töltelékhez a tejet a cukorral édesítve, kevergetve fölforraljuk, a diót beleszórjuk. A tűzről lehúzzuk, majd hozzáadjuk az előzetesen langyos vízben fölpuhított, leszűrt mazs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral és a tojással kikeverjük, majd hozzátesszük a mézet, a tejet és végül a sütőporral összekevert lisztet. Zsírozott lisztezett tepsiben öntjük és megsütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes