A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre :-)
Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik :-)
- 2-3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! :-) És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz ne felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat sem :-)
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsa...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűZa nadjev, jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na tanje ploške. 2. Ploške jabuka nakapajte limunovim sokom i pospite cimetom. 3. Sadržaj vrećice pudinga pomije...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, fél cm-re nyújtjuk, kis karikákat vágunk, majd sütjük. Lekvárral összeragasztjuk
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk,és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Duplájára kelesztjük,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.Szaggatjuk,megkenjük tojással és megszórjuk sajttal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű