2 nagy pohár tejföl (2×450 g),
6 evőkanál kristálycukor,
3 csomag vaníliás cukor,
1 kávéskanál rumaroma,
1 nagy csomag babapiskóta,
kakaópor,
tej és
capuccinópor
Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen!
A tejfölt a kristálycukorral, vaníliás cukorral, a rumaromával összekeverjük. Jénai edény aljára teszünk egy keveset ebből a kapott krémből, és a piskótákat elkezdjük belemártogatni a tányérba kiöntött capuccinóba, hogy felszívja azt, de éppen csak egy pillanatra, mert különben eláznak a piskóták. Tehát az alsó krém tetejére tegyünk egy sor ilyen módon megmártott babapiskótát, majd megint krémet tegyünk és pakoljuk a rétegeket piskóta és krém formájában, ameddig el nem fogynak. De a legvégére mindenképpen krém kerüljön, ami fedje be a piskótákat.
Ezután a tetejét meghintjük kakaóporral, vagy capuccinóport is szórhatunk rá vegyesen. Tegyük kicsit hűtőszekrénybe, ezalatt a kakaóport is beissza a krém és a babapiskóta is kellőképpen megpuhul. Az alsó réteg krémet szépen magába szívja majd a legalsó réteg babapiskóta.
Jó étvágyat!
A tejet kézmelegre melegítjük, majd elmorzsoljuk benne a friss élesztőt, és szórunk hozzá egy-egy nagy csipet lisztet és cukrot. Hagyjuk meleg helyen, hogy az élesztő felfusson. A...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből, csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és jól összedol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. A lisztet összekeverjük a többi cukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával, sóval, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 tojás sárgáját a puha vajjal és cukorral habosra keverem. Ezután jön hozzá a kakaópor, sütőpor, majd a liszt a tejjel felváltva apránként hozzá adagolva. A tojások fehérjéből h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű