-8db narancs héja
-4dl víz
-40 dkg cukor
Narancshéjat csíkokra vagy kockára tetszés szerint feldaraboljuk. Amennyire tudjuk vágjuk le róla fehér részeket. 6-7 perc alatt felforraljuk a vízzel a héjakat. Leszűrjük. A héjakat hideg vízzel lehütjük. 4dl vizet cukorral elkezdjük forralni. Ha felforrt bele tesszük a héjakat és üvegesedésig főzzük. Ha kivettük a cukros vízből kristálycukorba hempergetjük őket vagy csokival bevonjuk.
A darált kekszet, diót és a lekvárt dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle golyókat, és tegyük őket tálcára. Az összekészített golyókat tegyük hűtőbe 1 órára, csak utána vonjuk be...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűMiután a tészta kiolvadt kicsit megnyújtom. 12 téglalapot vágok belőle, 4×3-at. A téglalap egyik oldalába bemetszéseket vágok. A másik oldalába belekanalazom a túrós keveréket, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Kapcsoljuk be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazzuk ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeljük le, fahéjas cukorral szórjuk meg, majd hagyjuk ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztával kezdjük. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd belekeverjük a sütőport is. Kis kockára vágjuk a hideg vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű