A tésztához:
150 ml tej
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor - bourbon
1 db citrom héja
1 marék mazsola
2 db tojás (apró, "S"-es méretű vagy 1 db "L" méretű)
A sütéshez
1 evőkanál étolaj
A tetejére
1 teáskanál porcukor
2 evőkanál lekvár
A szárazakat egy tálban összekeverjük. A tejet megmelegítjük (nem forróra, mert kicsapja a tojást), és a szárazakhoz keverjük. A tojást szétválasztjuk, a sárgája mehet a tésztába, a fehérjét habbá verjük, és a többihez forgatjuk.
Az olajat a serpenyőben felmelegítjük, majd a tésztát beleöntjük, a tetejére szórjuk a mazsolát. Ha az egyik fele aranybarna, megpróbáljuk megfordítani. Nem baj, ha nem sikerül egészben, az eredménynek úgyis kaotikusnak kell lennie. Ha teljesen megsült, a fakanállal kis darabokra trancsírozzuk.
Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Az egésznek a lelke a meleg tej, mert így a gríz gyorsan felszívja, és nem kell a tésztét pihentetni.
A tálaláshoz én nem is teszek rá porcukrot.
Ha nincs otthon mazsola, aszalt szilvával is finom.
A lisztet a vajjal összekavarjuk. A cukrot, a citromlét, a mézet, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. A vaníliaaromával ízesítjük és jól összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk. Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat. A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és beledolgozz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA liszet összekeverjük a cukorral, sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, és beledolgozzuk a zsírt. A tojásokat felverjük, a negyedét félretesszük a kenéshez, a többit a liszthe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű