A tésztához:
150 ml tej
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor - bourbon
1 db citrom héja
1 marék mazsola
2 db tojás (apró, "S"-es méretű vagy 1 db "L" méretű)
A sütéshez
1 evőkanál étolaj
A tetejére
1 teáskanál porcukor
2 evőkanál lekvár
A szárazakat egy tálban összekeverjük. A tejet megmelegítjük (nem forróra, mert kicsapja a tojást), és a szárazakhoz keverjük. A tojást szétválasztjuk, a sárgája mehet a tésztába, a fehérjét habbá verjük, és a többihez forgatjuk.
Az olajat a serpenyőben felmelegítjük, majd a tésztát beleöntjük, a tetejére szórjuk a mazsolát. Ha az egyik fele aranybarna, megpróbáljuk megfordítani. Nem baj, ha nem sikerül egészben, az eredménynek úgyis kaotikusnak kell lennie. Ha teljesen megsült, a fakanállal kis darabokra trancsírozzuk.
Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Az egésznek a lelke a meleg tej, mert így a gríz gyorsan felszívja, és nem kell a tésztét pihentetni.
A tálaláshoz én nem is teszek rá porcukrot.
Ha nincs otthon mazsola, aszalt szilvával is finom.
A dolgunk csak annyi vele, hogy valamennyi hozzávalóját alaposan összekeverjük. Diónyi halmokat golyókká nyomkodunk (erősen, hogy összeálljon), majd kilapítjuk kissé. Sütőpapíros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaót, mézet, cukrot, tojást és vajat gőz felett összeolvasztjuk, melegítjük. Utána a szódabikarbónás liszthez forgatjuk egy hablapát segítségével, majd a végén kézzel a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megfőzzük a burgonyát, áttörjük, majd összekeverjük a tojással, sóval és a cukorral. 2. Csomómentesre törjük a sütőport a lisztben, majd apránként a masszához szitáljuk. Jól ki...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Ezután t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz