menu

Családireceptkönyv.hu

Mennyei franciakrémes


Írta:

Elk. idő: 80 min
Adag: 12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna

Alsó krémhez:
25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 5 dl tej, 2 dl víz, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor

Felső krémhez:
6 evőkanál cukor, 1 dl tej, 5 dl habtejszín

Tetejére:
10 dkg porcukor, 2 csomag karamellás pudingpor, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál forró víz

Elkészítés:


A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentesd fél órát. Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát nagyon vékonyra. Fektesd jól kivajazott, liszttel megszórt tepsire, szurkáld meg villával, és süss két lapot 20-20 perc alatt 180 fokon. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl sötét.
Az alsó krémhez vegyítsd a pudingport a liszttel, a cukorral, öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd dolgozd csomómentesre. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, és hűtsd ki. A porcukrot keverd ki a szobahőmérsékletű vajjal, majd dolgozd habosra a pudinggal. Ezt kend a tészta egyik lapjára.
A felső krémhez a cukrot öntsd egy lábosba, és alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve olvaszd meg, azaz karamellizáld meg. Add hozzá a vizet, és főzz szirupot. Hűtsd ki, tedd a felvert tejszínhabhoz, és simítsd a vaníliás krém tetejére. Erre rakd a második lapot.
A mázhoz a hozzávalókat keverd össze, a forró vizet lassan adagold hozzá, majd simítsd a felső lapra. A kész sütit tedd a hűtőbe, hagyd egy napig állni, addig a tészta megpuhul. Óvatosan szeleteld fel jó éles késsel, mert a máz könnyen törik.

Mennyei franciakrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar hókifli
hókifli

20 dkg darált dió 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 1,5 dl víz a forgatáshoz: kb. 20-25 dkg porcukor 3 csomag vaníliás cukor (A pogácsa szaggató átmérője: 7-8 cm)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Toffifee Plätzchen
Toffifee Plätzchen

Zuerst wird der Mürbeteig zubereitet. Hierfür geben wir das Mehl, den Zucker, den Vanillezucker und das Salz in eine Schüssel und vermischen alles gut miteinander. Anschließend w...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mákos szelet
Mákos szelet

Elkészítése: Előkészítünk egy 20x36 cm magas peremű tepsit. Langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral,porcukorral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Narancsos piskóta
Narancsos piskóta

Elkészítése: A babapiskótát apró darabokra tördeljük egy edénybe. A narancsot pucoljuk meg, a fehér részektől is és vágjuk apró darabokra. A tejfölt és a joghurtot összekeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk