hozzávalók / 6 adag
tészta
3 dkg élesztő
1 dl tej
75 dkg finomliszt
1 csapott ek cukor
12 dkg sertészsír
16 dkg margarin
2 db tojás (1 a kenéshez)
1 csipet só
töltelék
10 ek sárgabaracklekvár
10 dkg tehéntúró
6 dkg darált dió
5 ek cukor (ízlés szerint)
Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
30 percet pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kisodorjuk. (Én a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.)
A kiszaggatott tészta felére tetszés szerinti ízesítést teszünk, és a másik felét ráhajtjuk.
Tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben szép pirosra megsütjük (én készítettem túrósat, diósat és lekvárosat).
Amikor kisültek, porcukorral lehintjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 34x32 cm
A sütőt előmelegítjük 150°C-ra, a sütőformát kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a széleken 10-10 cm-t túllógjon. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral és kb 1 dl tejjel felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba beleütöm a tojásokat, hozzáadom az olajat, a sót, a vajat m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a megmaradt tejet, az olajat és a felfutott élesztőt.Jó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a liszten kívül összemelegíteni.Hozzáadni fél kilól lisztet, 1 kk. szódabikarbónát, fél sütőport,. 4 cipóba osztani mindegyiket külön kinyújtani és a közép 2/3 részé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű