hozzávalók / 6 adag
tészta
3 dkg élesztő
1 dl tej
75 dkg finomliszt
1 csapott ek cukor
12 dkg sertészsír
16 dkg margarin
2 db tojás (1 a kenéshez)
1 csipet só
töltelék
10 ek sárgabaracklekvár
10 dkg tehéntúró
6 dkg darált dió
5 ek cukor (ízlés szerint)
Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
30 percet pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kisodorjuk. (Én a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.)
A kiszaggatott tészta felére tetszés szerinti ízesítést teszünk, és a másik felét ráhajtjuk.
Tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben szép pirosra megsütjük (én készítettem túrósat, diósat és lekvárosat).
Amikor kisültek, porcukorral lehintjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 34x32 cm
Olvaszd fel a csokoládét vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben. Ezután add hozzá a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. Válaszd szét a tojásokat, és a sárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy nagy tálban jó alaposan összedolgozzuk. Forgácsszerű masszát kapunk. A 2/3-át egy közepes méretű, kivajazott tepsi aljára nyomkodjuk. Meggyes szószhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot a tojásokkal, a vajjal és a vanília aromával 5 percig keverjük. Hozzáadjuk a tejet. Majd a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk ezt i...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAprítógéppel morzsalékosra aprítjuk a kekszet, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. A masszát egy kb. 12x35 cm-es formába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük. A tejszínt felforró...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű