Családireceptkönyv.hu

Kakós zabpuding (Szafi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-50 g Szafi Free kakaós zabpuding por
- 3 dl kókusztej (sima tej esetén 3,2 dl)
- kb. 30 g cukornak megfelelő édesítő

Elkészítés:


Keverjük ki a három összetevőt, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

Ízlés szerint – például friss gyümölcsökkel – tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Míg más magas keményítőtartalmú pudingporok 100 grammra jutó szénhidrátértéke 80-85 gramm szénhidrát körüli értékkel bír, addig a Szafi Free zabpuding por, jóval kevesebb csupán 56,4 gramm szénhidrátot tartalmaz, 1 adag pudingpor pedig 13 gramm szénhidrátot tartalmaz! A természetesen előforduló rost és fehérjetartalmának köszönhetően alacsonyabb GI értékkel rendelkezik, így lassú felszívódású szénhidrátforrásként fogyaszthatjuk.

Nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, színezőanyagot, ízfokozókat, tejterméket, szóját, glutént, magfélékét, tojásszármazékot és kukoricát!

1 adag pudingpor: 75 Forint!

Kakós zabpuding (Szafi)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habos meggyes
Habos meggyes

A gyümölcsöt feltesszük annyi vízzel főni,hogy épp,hogy ellepje. A kukoricakeményítőt a vízzel elkeverjük és besűrítjük a gyümölcsöt . A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és hagyj...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Omlós meggyes (túrós, almás...) pite
Omlós meggyes (túrós, almás...) pite

1. A meggyet, a cukrot és a fahéjat egy lábasban elkeverem, majd tovább keverve felmelegítem. 2. Amikor levet engedett belekeverem a kevés vízben feloldott pudingporokat is.Ha so...

Elkészítési idő: 1 óra+
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Kókuszka
Kókuszka

A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett verjük fel majd adjuk hozzá a kókuszt és meleg sütőben 5 perc alatt süssük meg.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás-fahéjas palacsinta (vastag)
Almás-fahéjas palacsinta (vastag)

A tojások sárgáját a cukrokkal, sóval, tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg lereszelt almákat. A tojások fehérjéből ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk