18 dkg cukor
18 dkg liszt
4 tojás
8 kanál víz
1 mokkáskanálnyi sütőpor
A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add ezt a keményre vert habhoz. Ha ez megvan, kanalazd hozzájuk a vizet, majd egy szitán keresztül szórd rájuk a lisztet és a sütőport.
Keverd az egészet egyneművé, majd bélelj ki egy tepsit vagy egy kapcsos tortaformát, egyengesd el benne a masszát, és már mehet is a sütőbe. Ha szép aranybarna, már kész is van, tűpróbával nem árt ellenőrizni.
A vizes piskóta a kezdő és a profi háziasszonyok legkedveltebb tésztája, melynek egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, mindenki szereti, és szinte elronthatatlan.
Egy kis ropogós dió vagy mogyoró ennek a tésztának is jól áll, ahogy a belesütött gyümölcsök is nagyon feldobják.
A tésztát a következőképpen készítjük. A puha vajat, cukrot a tojással habosra kikeverjük. A liszt egy részét és a sütőport hozzákeverjük, majd a maradék liszttel és a kakaóporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFür die Törtchen die Haselnusskerne hacken. Haselnüsse und Haferflocken in einer Pfanne ohne Fett rösten, bis sie duften. Butter, Zucker und 1 Prise Salz zugeben und rühren, bis di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztezett deszkán kb. 1 cm vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kizsírozott tepsibe rakosgatjuk az olvasztott zsírban megforgatott fánkocskákat. Minden sort meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa krémhez: 2 vaníliás pudingpor 9 dl tej 4 evőkanál barna cukor 15 dkg darált dió 1 tasak vaníliás cukor A tetejére: 5 dkg darált dió 1 evőkanál barna cukor 2 evőkanál főt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű