18 dkg cukor
18 dkg liszt
4 tojás
8 kanál víz
1 mokkáskanálnyi sütőpor
A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add ezt a keményre vert habhoz. Ha ez megvan, kanalazd hozzájuk a vizet, majd egy szitán keresztül szórd rájuk a lisztet és a sütőport.
Keverd az egészet egyneművé, majd bélelj ki egy tepsit vagy egy kapcsos tortaformát, egyengesd el benne a masszát, és már mehet is a sütőbe. Ha szép aranybarna, már kész is van, tűpróbával nem árt ellenőrizni.
A vizes piskóta a kezdő és a profi háziasszonyok legkedveltebb tésztája, melynek egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, mindenki szereti, és szinte elronthatatlan.
Egy kis ropogós dió vagy mogyoró ennek a tésztának is jól áll, ahogy a belesütött gyümölcsök is nagyon feldobják.
Gyúrótálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a margarint, és a két tenyerünk közzé véve a két alapanyagot összemorzsoljuk. Ha kemény a zsiradékunk, sajtreszelővel reszeljük le, így s...
Elkészítési idő:Tészta: a hozzávalókat összegyúrjuk és 3 lapot sütünk Krém: a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd a vajat a cukorral jól kikeverjük és a kihűlt péppel összekeverjük. Kétfelé os...
Elkészítési idő:A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le. A 10 dkg cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra. Közben verj...
Elkészítési idő: