18 dkg cukor
18 dkg liszt
4 tojás
8 kanál víz
1 mokkáskanálnyi sütőpor
A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add ezt a keményre vert habhoz. Ha ez megvan, kanalazd hozzájuk a vizet, majd egy szitán keresztül szórd rájuk a lisztet és a sütőport.
Keverd az egészet egyneművé, majd bélelj ki egy tepsit vagy egy kapcsos tortaformát, egyengesd el benne a masszát, és már mehet is a sütőbe. Ha szép aranybarna, már kész is van, tűpróbával nem árt ellenőrizni.
A vizes piskóta a kezdő és a profi háziasszonyok legkedveltebb tésztája, melynek egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, mindenki szereti, és szinte elronthatatlan.
Egy kis ropogós dió vagy mogyoró ennek a tésztának is jól áll, ahogy a belesütött gyümölcsök is nagyon feldobják.
A mogyorót és mandulát daráld finomra, és szórd bele a szódabikarbónát. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot és keverd fehéredésig. Eb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral a citrom reszelt héjával és a tojássárgájával habosra keverjük.Hozzágyúrjuk a lisztet.A tésztát kétfelé vesszük és egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját és olajat vagy vajat. Közben a langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. Majd az élesztős tejet...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű