A tésztához
4 db tojás
20 dkg Rama
10 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
3.5 dkg kakaópor
késhegynyi sütőpor
A habhoz
20 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
A mázhoz
5 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
3 evőkanál víz
10 dkg Rama
A puha Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal összekeverjük. A tésztát egy Ramával kikent, belisztezett tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben 210 °C-on 15-20 percig sütjük. Eközben a hab hozzávalóit gőz felett felverjük és a langyosra hűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, bevonjuk csokoládémázzal. A csokoládémázhoz egy kis lábasban felforraljuk a vizet és a Ramát, majd a többi hozzávalót is hozzáadva folyamatos keverés közben összefőzzük. Kihűlve tálaljuk.
Tegyük a lisztet, a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a hideg vajat egy keverőtálba, majd robotgéppel kezdjük el morzsalékosra keverni. (Én a lisztet kb. 30 percre bete...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tésztához a lisztet összevegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Kb. az 1/4 részét félreteszük, a nagyobb részt szép vékonyra nyújtjuk és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük a vajat krémesre a cukrokkal, adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, sót, a tejet. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és gyúrjuk össze a tésztát. Tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű