A tésztához
4 db tojás
20 dkg Rama
10 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
3.5 dkg kakaópor
késhegynyi sütőpor
A habhoz
20 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
A mázhoz
5 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
3 evőkanál víz
10 dkg Rama
A puha Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal összekeverjük. A tésztát egy Ramával kikent, belisztezett tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben 210 °C-on 15-20 percig sütjük. Eközben a hab hozzávalóit gőz felett felverjük és a langyosra hűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, bevonjuk csokoládémázzal. A csokoládémázhoz egy kis lábasban felforraljuk a vizet és a Ramát, majd a többi hozzávalót is hozzáadva folyamatos keverés közben összefőzzük. Kihűlve tálaljuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A puha margarint / vajat habosra keverjük a csipet sóval és a kristálycukorral., majd hozzáadjuk a lisztet és homogénre keverjük. Egy elég sűrű,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszedolgozzuk. Pogi szaggatoval kiszurjuk a korongokat, 180 C on halványra sütjük. Meggy lekvárral kettesével ragasztjuk. Tetejét csokival vonjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk szét a tojásokat, külön a sárgáját és a fehérjét. A cukrot adjuk a sárgájához, és keverjük fehéredésig habosra. Adjuk hozzá a citrom, narancs lereszelt héját, a búzadar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű