menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós zserbó.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a kakaós lapokhoz:

25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
6 dkg vaj (v. zsír)
1 ek kakaó
1 kk szódabikarbóna
2 kk sütőpor
2-3 ek tejföl

Egy tálba beletenni a lisztet, majd hozzáadni a puha vajat (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadni a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a kakaót és jól összekeverni. Ezután kanalanként hozzáadni a tejfölt, és egy könnyen nyújtható tésztává összegyúrni. (a tejfölt apránként tenni bele, nehogy túl lágy tésztát kapjunk)
Ezután kétfelé venni a tésztát, és két gombócot gyúrni belőle, majd felhasználásig a hűtőbe tenni.

Hozzávalók a sárga laphoz:

15 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
3 dk vaj (v. zsír)
1/2 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1-1,5 ek tejföl

A lisztet egy tálba tenni, majd hozzáadni a puha vajat (v. a zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadni a cukrot, a szódabikarbónát és a sütőport, majd jól összekeverni. Ezután apránként hozzáadni a tejfölt, és egy könnyen nyújtható tésztává összegyúrni. (a tejfölt apránként tenni bele, nehogy túl lágy tésztát kapjunk)
Ezután a hűtőbe tenni, felhasználásig.

Elkészítés:


Egy tálba beletenni a túrót, és villával kicsit összenyomkodni. Ezután hozzáadni az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojások sárgáját és jól összekeverni.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd óvatosan a túrós masszához keverni.

Egy 22 x 32 cm-es tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a hűtőből kivett, és kinyújtott sárga tésztát belehelyezni. (én ezt a tésztalapot a sütőpapíron nyújtottam ki, és úgy helyeztem bele a tepsibe)

Ezután ízlés szerint megkenni a tésztát lekvárral, majd megszórni a darált dióval, és a vaníliás cukorral.

Kinyújtani az egyik barna tésztát, majd befedni vele a tepsiben lévő, lekváros-diós tölteléket.
Ezután vékonyan megkenni lekvárral, és megszórni darált dióval. (ez a lekváros-diós réteg vékonyabb legyen mint az előző lapon lévő)
Ezután óvatosan rákanalazni a túrós masszát.

Végül kinyújtani a másik barna tésztát is, és óvatosan befedni vele a túrós masszát. Tetejét villával több helyen megszúrkodni.

Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon 45 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyni teljesen kihűlni a süteményt.

Egy tábla tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztani, majd hozzáadni 2 ek étolajat és simára keverni.
Ezután a teljesen kihűlt tészta tetejére csorgatni és egyenletesen elsimítani.
Párperc alatt a csokoládé megdermed a sütemény tetején.

Tálalás előtt, éles késsel, ízlés szerint a tepsiben felszeletelni.

Túrós zserbó.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás - Almás krémes
Almás - Almás krémes

1. A lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk. 2. Egy nagy tepsi hát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kókuszos tejbegríz torta
Kókuszos tejbegríz torta

Elkészítés: A tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszelék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kosárkák
Diós kosárkák

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Amíg a tölteléket készítjük, mehet a hűtőbe pihenni. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Baklava
Baklava

1. A töltelékhez való diót és mogyorót durvára aprítjuk, majd hozzákeverjük a xilitet és a fahéjat. 2. Elkészítjük a szirupot a hozzávalók összefőzésével. 3. A vajat felmelegítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk