(2 személyre)
3 db tojás, 4dl kókusztej, 2-3 tk. nyírfacukor, vagy xilit, nagyon pici víz, csipet só.
A tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáteszem a cukrot és habverővel jól kikeverem. A fehérjéhez hozzáadom a sót és azt is kemény habbá verem. Egy jénai tetejébe öntök egy pár csepp vizet, bekanalazom a habot a tetőbe és mikróban (attól függ kinek milyen hőfokú a mikrója nekem kijelzős kb. 800w lehet, nem állítható a hőfoka) kb. 1 percig főzöm a habot, úgy lehet ellenőrizni, hogy jó-e már, ha valakinek nagyon erős a mikrója, hogy ha feljön a hab és szép, akkor már jó, amúgy összeesik, ha túl keveset vagy túl sokat van bent. Lényeges, hogy legyen alatta víz. Majd kiszedem a mikróból. Közben a kókusztejet felbontom és közepes lángon felforralom, hozzáöntöm óvatosan a sárgája krémjét és kevergetve főzöm pár percig, amíg picit sűrűsődik. Jénai edénybe öntöm és ráteszem a habot. Hagyom együtt kihűlni és fogyasztható
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. A krém hozzávalóit a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg margarint (vajat) 40 dkg mézet Összemelegítek, de arra ügyelek, hogy ne legyen forró 50 dkg porcukrot 6 nagy tojást 1 csomag mézeskalács fűszerkeveréket (vagy többet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áfonyát a cukorral és a reszelt citromhéjjal 10-15 perc alatt öntet sűrűségűre főzzük egy kis lábasban. Hagyjuk kihűlni. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, a kréms...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk. A masszából 15 egyenlő darabot vágunk. Golyókat formálunk úgy, hogy mindegyik darabnak a közepébe meggyet helyezünk. A reszelt csoko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű